יש לי B.A במדעי המחשב. אני עובדת כבר למעלה מ- 12 שנה בהייטק. לא ממש טוב לי כרגע אבל אני נשארת שם בעיקר בגלל השכר. אני יותר מתחברת לתחום הניהולי והמערכתי מאשר תכנות שזה עיקר עיסוקי היום. אני חושבת על לימודי תואר שני במערכות מידע באוניברסיטת חיפה. שאלותיי הן אילו סוגי עבודות אוכל להתקבל אליהן עם תואר שני במערכות מידע וניסיון כמו שלי? מה רמת השכר הממוצע לסוג כזה של עבודות? האם זה הכיוון שאליו אני צריכה ללכת או כיוון אחר? תודה!
מ
מר איש אבירם
מערכות מידע
צילה. כמענה לשאלתך. ניהול מערכות מידע, נחשבת למערך השכר הגבוה מכלל תחומי התעשיה וניהול. לשאלה המרכזית שלך, "האם זה הכיוון שאליו אני צריכה ללכת או לכיוון אחר?". אני מקווה שאת מבינה, שתשובה לשאלה זו, ברמת הפשט, אינה קיימת. מציע לך, לעצור רגע, לעלות את עצמך ל"מבדוק" במכון מתאים ויבחן מה מצב הרכב, מדוע נסיעתו מעט חורקת, ויערוך כיוון למנוע. לפי תיאורך, יכולת מצויה אצלך. רק כיוון קטן ינחה אותך לקומבינציה של מקסימום סיכוי מול מינימום בילבול. שאי ברכה ותאמצי את ההצעה.
צ
צילה
תגובה
זה היה מהיר. תודה! אשמח אם תוכל לתת לי שם של מכון כזה. ובאופן כללי אשמח אם תוכל לחוות דעה לגבי התואר השני בניהול מערכות מידע והאופציות שזה ייתפח בפניי עם ניסיון רב שנים בתוכנה.
מ
מר איש אבירם
מענה
צילה.
במידה ואדע את אזור מגורייך, אדע לאן להפנותך.
האם יודעת את מה תחום מערכות מידע? למעשה הנדסת תעשיה וניהול עוטפת את מכלול התחומים בתעשיה, כולל שיווק, מכירות, משאבי אנוש, או"ש, א"א, הנדסת ייצור וכד', כמו כן את מערכות מידע. תחום זה הינו רחב שחלקו עוסק בהגדרה וכלה בהטמעה. למעשה הם עוסקים בתרגום והטמעה של מה שאנשי התוכנה עמלו כדי להביא את מערכות ERP למינהם וכד'. גם בתחום זה ישנם תחומי עיסוק רבים, הכל פונקציה של התאמה ונטיות הלב. הרקע שלך בתוכנה מהווה נכס.