שלום! אני מתעניינת בלימודי ריפוי בעיסוק,אך יש לי כמה חששות ושאלות לגבי התחום:
1.מה שמעניין אותי זה עבודה עם ילדים(חשבתי ללמוד חינוך מיוחד אך הגעתי למסקנה שבריפוי בעיסוק יש יותר אופציות להתפתחות מקצועית)-האם במהלך התואר יש התמחות מסויימת בעבודה עם ילדים,או שזה רק לימודים מעבר לתואר הראשון?השתלמויות וכו'?
2.שני נושאים מאוד מרתיעים אותי-בריאות הנפש וגריאטריה.אני לא מעוניינת לעבוד עם האוכלוסיות האלו,השאלה היא האם במהלך התואר אני חייבת הכשרה מעשית ולימודית בתחומים האלו...או שהכל תלוי בקורסים שאני בוחרת?
3.אני קצת חוששת לעבוד עם ילדים נכים/משותקים בצורה "קשה".באיזה מקום אני אוכל לעבוד שיהיה יחסית "קל" מהבחינה הזו?
אשמח לכל הארה/הערה נוספת...
תודה מראש וערב טוב!
מ
מוריה
וגם פסיכולוגיה וחינוך...
חשבתי על לימודים דו-מחלקתיים בתחומים האלו.השאלה במה אוכל לעסוק בסיום התואר,והאם הוא לא "כללי" מדי? מצד שני,כפי שראיתם אני מתלבטת בין כמה תחומים,אז האם התואר הזה יתן לי יתרון כלשהו,כיוון שלא אצטרך לבחור עכשיו במה לעסוק בעתיד... אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות בלימודי פסיכולוגיה וחינוך...
שוב תודה מראש!
מ
מיטל ווארפול
לימודי פסיכולוגיה וחינוך
שלום מוריה,
לימודי פסיכולוגיה וחינוך יכולים להיות עבורך כלליים אם את מתעניינת בטיפול והוראה. רק כבוגרת תעודת הוראה או לימודי תעודה כלשהם תוכלי לעבוד בהוראה או טיפול. כבוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך תוכלי לעבוד כמנהלת צהרון, רכזת כ"א, עוזרת מחקר, ועוד.....
לימודי פסיכולוגיה וחינוך מתאימים למי שרוצה להיות מורה או מי שרוצה להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, כדאי להכנס לתוכנית הלימודים ולעיין במגוון הקורסים.
בברכה מיטל ווארפול
מ
מיטל ווארפול
ריפוי בעיסוק
שלום מוריה, 1. ריפוי בעיסוק הינו תואר טיפולי שיקומי חינוכי וחינוך מיוחד שם דגש יותר על הוראה והדרכה. לימודי תואר בחינוך מיוחד כוללים התמחות במספר תחומים בניהם לקויות למידה, הפרעות בתקשורת ועוד..... ניתן וכדאי להמשיך ולהרחיב את הידע לפי תחומי עניין ולאחר התנסות בשדה לדוגמא: ללמוד תעודה בהוראה מתקנת, או מטפלת ABA או VML ועוד.... 2. בריפוי ועיסוק מטפלים באוכלוסייה של ילדים ונוער לדוגמא: פגים, לקויות למידה, ליקויים התפתחותיים, קשיים פסיכוסוציאליים, היפראקטיביות,ליקויים תחושתיים ועוד.... ובטיפול באוכלוסייה של מבוגרים תטפלי בתהליכי הזדקנות, ירידה בזיכרון, ליקויים נפשיים, והתאמות דיור, אביזרי עזר לשימוש במחשב, ארגונומיה, שילוב בעבודה ולימודים, תפקוד לאחר אירוע מוחי, תפקוד לאחר החלפת מפרק הירך, ליקויים וקשיים פסיכוסוציאליים, טרשת נפוצה, ניוון שרירים ומפרקים, ירידה בראייה, סכיזופרניה, פגיעת ראש, הפרעות במצב הרוח, פרקינסון, כוויות ועוד....
נראה אם כן, אם תבחרי בהתמחות בילדים תוכלי לעבוד עם אוכלוסייה קלה יותר. נוסף לכך, ובהתאמה עלייך לבחור בהתנסות בשדה אוכלוסייה קלה יותר. אני ממליצה לך לפנות לרכזת עבודה מעשית במוסד שתבחרי ולהתייעץ עימה לגבי הארגונים בהם ניתן להתנסות במהלך הפרקטיקה.
לא כדאי לתת לעצמך לשקוע בחששות אלא לבוא ללימודים עם פתיחות, ולהכיר בשונה. אם הינך בוחרת כהתמחות את מקצוע הטיפול עלייך בראש ובראשונה לנסות ולקבל את השונה, אני לא מתכוונת למקרים הקשים ביותר....אך חשוב לשמור על פתיחות בנושא. טיפ נוסף, דווקא משום שהינך חוששת מהתחום אני ממליצה לך להתנסות בפרקטיקה במסגרת זו תוך כדי קבלת משוב והדרכה צמודה במהלך הלימודים ולהפחית את רמת החרדה. ולקבל החלטה ראויה יותר בדבר העתיד.....
בהצלחה מיטל ווארפול
מ
מוריה
למיטל
קודם כל תודה רבה!עזרת לי המון!
צודקת לגבי לבוא עם ראש פתוח,אנסה את זה וגם אנסה לדבר עם מי שמרכז את ההתנסות בשטח...