שלום, אני תלמידת תיכון בשנתי האחרונה,נכון שלא נשאר כל כך הרבה אך אני מעוניינת ללמוד לבגרויות האחרונות לבד עם מיקודיות בבית ולגשת רק למבחני הבגרות,מה שהבית ספר לא יכול לאפשר לי את זה,הבנתי שישנה אפשרות כזאת בפתיחת תיק אקסטרני והרשמה לכל בגרות בנפרד (בלי קורסים או נוכחות במסגרת מסוימת)- כך אוכל ללמוד בבית ולגשת רק לבגרויות. האם אני יוכל לקבל 12 שנות לימוד? את כל הבגרויות עד עכשיו עברתי יש לי מעל 10 יחידות לימוד ונשאר לי מאוד מעט.ואם לא ,באיזה דרך אני יוכל להשלים 12 שנות לימוד בכל אופן?אם בכלל יהיה צורך בכך? כי אני מתכוונת לסיים עם כל הבגרויות באותו אופן כמו בבית הספר ולקבל תעודת בגרות. אם לא יהיה לי 12 שנות לימוד אלה רק 11 למשל זה ישפיע לי במהלך החיים?מישהו יסתכל על זה? תודה רבההה וסליחה על כמות הרבה של השאלות.חשוב לי מאוד הנושא הנ"ל, תודה מראש לעונים!
מ
מיטל ווארפול
נבחן אינטרני/אקסטרני
שלום מעיין, אני מבינה את הצורך שלך להיות עצמאית ולהבין מה טוב בשבילך, מאידך את בשנתך האחרונה ללימודים ולסיום 12 שנות לימוד ולכן לא מומלץ להרים ידיים רגע לפני ההגעה לקו הסיום..... ולכן כדאי לשקול להשאר ולסיים את הלימודים ובהמשך לשפר מקצועות ספציפיים נוסף לכך תוכלי להתייעץ עם השלוחה האקסטרנית אך שימי לב כי, המסלול האקסטרני שונה מהותית מהמסלול האינטרני.כנבחת אקסטרני תדרשי לפתוח "תיק נבחן חיצון" בשלוחת בחינות של משרד החינוך. לאחר צעד זה תוכלי לגשת באופן עצמאי לבחינות בגרות, ללא תלות בבית ספר. חשוב לציין, לנבחנים אקסטרנים אין ציון מגן, והציון הסופי נקבע על ידי תוצאות הבחינה בלבד.
1. יש הבדל בין 12 ל 11 שנות לימוד ואם תרצי להתקבל ללימודים אקדמיים יהיה עלייך להשלים מקצועות רבים. בנוסף, תעודת הבגרות מהווה מדד עיקרי להשכלתו התיכונית של אדם במדינת ישראל, לרוב מעסיקים בשוק העבודה דורשים כחלק מתנאי הקבלה תעודה בגרות. 2. כדי להיות זכאית לתעודת בגרות עלייך לצבור 21 יחידות לימוד 3. השלמות ל12 שנות לימוד- יהיה עלייך להשלים לימודים ולעמוד בבחינות בחמישה מקצועות לפחות במתכונת של 7 יחידות גמר ו- 3 יחידות בגרות. בסך הכול 10 יחידות לימוד. היקף הלימודים: כ- 760 שעות.
אשמח לתשובתך מיטל ווארפול
מ
מעיין
המשך..
שלום מיטל, תודה רבה על תשובתך. אני נתקלתי בבעיה , והפתרון היחידי לצאת ממנו כרגע הוא להמשיך את לימודי במסגרת אקסטרנית עצמאית לא מהצורך הלהיות עצמאי אלה בגלל הבית ספר עצמו. יש לי כרגע כ 17 יחידות לימוד שאת כולם עברתי נותר לי לסיים אזרחות תנ"ך ספרות ו2 יחידות בכל אחת מהמגמות שלי (2 מגמות). הבית ספר מאוד מוריד לי את הרצון ללמוד בגלל שהכל נמרח ואיטי (אחת מהבעיות). אני רוצה לסיים עם זה כמו שצריך , אני לא זכאית כרגע ל12 שנות לימוד? יש בידי את כל הבגרויות עד עכשיו ואת השאר הגש לבד באותם המועדים רק בלי קשר לבית הספר. ככה שאני יסיים את הבגרויות באותו הזמן. כשלבן אדם יש תעודת בגרות אבל אין לו 12 שנות לימוד מלאים,ה12 שנות לימוד האלה עדיין משמעותיים? ומדוע בהמשך כדי להשלים 12 שנות לימוד יהיה עלי לעבור שוב את כל מה שסיימתי ? ולא להשלים רק את השנה האחרונה?
בשורה תחתונה - אני יצא עם אותה תעודת בגרות באותו הזמן כמו שאני יכולה לצאת מהבית הספר. (אינני מרימה ידיים אלה להפך).מה שחשוב לי הוא העניין של ה12 שנות לימוד.אני לא מבינה את זה. תודה רבההה על עזרתך!
מ
מיטל ווארפול
תעודת בגרות
שלום מעיין, בהודעה הראשונה ציינת כי יש לך רק 10 יחידות לימוד וכעת את מציינת כי יש לך 17. אני ממליצה לך לפנות לשלוחה האקסטרנית ולהתעניין מולם וגם לפנות למחלקה לחינוך מבוגרים במשרד החינוך. נוסף לכך, במהלך הצבא תוכלי גם להשלים ל12 שנות לימוד, צה"ל מציע תוכניות שונות.... בהצלחה מיטל ווארפול
מ
מעיין
תודה
ציינתי שיש לי מעל ל10 יחידות לימוד פניתי אליהם וקבלתי את תשובתי גם פה וגם שם עכשיו אני רגועה המון תודהה והמשך יום טוב:]