אני עדיין לא יודע מה אני רוצה ללמוד, הציון של התעודת בגרות שלי לא גבוה-91! שמעתי שיש כזה דבר מכינה קדם אקדמאית שיכולה להחשב לך במקום התעודת בגרות..אם מישהו/מישהי חןכל לתת לי על זה קצת יותר פרטים אני אשמח!
מ
מיטל ווארפול
ממוצע ציונים
שלום איתמר, אשמח לעזור לך ולתת לך פרטים על מכינה, אך לפני כן מספר שאלות לי אליך: 1.האם נבחנת במבחן הפסיכומטרי? האם אתה מתכוון להבחן או שהינך מעוניין להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי ולכן ההתעניינות במכינות? 2. איזה תואר ראשון הינך מעוניין ללמוד?
חשוב לציין כי ממוצע הבגרות שלך מעל הממוצע, 91 זה ציון יפה מאוד. יחד עם זאת הכל תלוי מה תלמד והיכן?! קיימות מכינות שונות-מסלולים הכוללים השלמת בגרויות, קורסי מבוא למקצוע האקדמאי, ופסיכומטרי.מכינה היא מסגרת לימודים במוסד האקדמאי בו אתה מעוניין ללמוד, ובעזרת המכינה ניתן יהיה להתקבל למכללה (יש לעבור את המכינה בציון עובר בד"כ 85-95 משוקלל).
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
איתמר
ממוצע ציונים
תודה מיטל, 1. אני עוד לא ניגשתי לפסיכומטרי, ואני רוצה לגשת לפסיכומטרי אבל חשבתי שאולי קודם עדיף שאני ישפר בגרויות. למרות שעכשיו הבנתי שקודם עדיף לעשות פסיכומטרי ואולי בכלל אני לא יצטרך לשפר את הבגרויות. 2. אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד..אין לי מספיק רקע על מקצועות כדי שאני יבחר וכרגע אני גם לא יודע מה אני אוהב מבחינת המקצועות עוד פעם כי אין לי מספיק רקע עליהם...יצא שחשבתי ללמוד הנסדת חומרה/תונכה, מדעי המחשב וכד' או אופטימטריה..אבל התעניינות הזו נובעת מנטו לשמוע קצת על המקצוע ועל התנאים בו ומשכורת.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום איתמר, כפי שציינת כדאי תחילה להבחן במבחן הפסיכומטרי ואז לחשוב על נושא השלמת הבגרויות, במקביל חשוב שתגיע לייעוץ אקדמי או יום פתוח כדי לבחון את תחומי ההתעניינות שלך ולבחור מסלול לימודים מתאים. תוכל להכנס לאתרי האוניברסיטאות ולקרוא על כל מגמה.