שלום. אני לומדת תקשורת חזותית בשנה השלישית שלי במכון אבני והחלטתי לפרוש, רציתי לדעת איך אני יכולה להמשיך מכאן, אני מעוניינת ללמוד פרסום בצורה יותר פרטנית אבל האם אני צריכה להתחיל את לימודיי מההתחלה במקום אחר? בנוסף אני לומדת בפתוחה. מה אני יכולה לעשות מכאן?
ה
הדר גולדשמידט
תחום הפרסום ולימודי עיצוב
מיכל שלום, מה את לומדת באוניברסיטה הפתוחה? ובאיזה שלב את? לימודים בתחום הפרסום בדרך כלל נכנסים לתחום תקשורת, שיווק ומכירות, זהו פן שונה מהותית מתחום הביצוע והעיצוב שלמדת. מדוע את עוזבת לקראת סיום הלימודים? מהם השיקולים שמרכיבים החלטה זו?
מכון אבני הוא מכון מוכר, יתכן ותוכלי להתחיל בתוכנית לימוד אחרת ולקבל הכרה בחלק מהקורסים, אך במעבר בין מוסדות לימוד בהכרח מפסידים מקרדיט שעות הלימוד שכבר השקעת. לימודים פרטניים לרוב במסגרות פרטיות, בהם כל עסקה נחתמת בנפרד, כאן יהיה לך לא מעט מקום למשא ומתן בנושא.
לאן לכוון מכאן זה תלוי מה את רוצה להשיג: אם את ממשיכה לחתור לתואר לצד התמחות מקצועית בפרסום, אני ממליצה לך להתמקד בנישה, נניח דפוס - סיימי לימודי עיצוב והשתלבי בבית דפוס לתפקיד ביצוע וקידום, כך מבפנים תלמדי את הצרכים ותרחיבי את הנישה שאליה נכנסת לתחום הפרסום, על אותו העיקרון, נישה נוספת, אינטרנט - בתוכה יש התפלגויות רבות: קידום אתרים, עיצוב וחיבור לממשקים, תוכן - מכל נישה ניתן להתרחב בהתאם לבחירת מקום העבודה, כשכולם נוגעים בתחום הפרסום.
מבחוץ, למי שטרם נכנס לשוק התעסוקה בתחומו, הכל נראה מקוטלג ומאוד נקי, בפועל מרבית הארגונים מאפשרים זליגה בין תפקידים והגדרה פורמלית לא בהכרח מגדירה את מכלול העשייה בפועל. כשאת מכוונת לעשייה מסוימת, את יכולה לנכס אותה בשלבים ולעסוק בה גם אם לא נכנסת לתפקיד שהוגדר כך מלכתחילה, הרוב תלוי בך.
אשמח להשיב על שאלות נוספות, אם עולות בעקבות תגובתי. בהצלחה בהמשך דרכך,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
m
michal
תשובה לתגובה
אני עוזבת את הלמודים מפני שישנם מספר קורסים בשנה שלישית שלא מתאימים לי, וגם הגעתי לנקודה שאני יודעת איפה אני רוצה להתמקד ומה לעשות ומכון אבני לא מציע לי את זה, ואני נאלצת להשקיע הרבה מעבר למה שאני יכולה בתחומים שלא בהכרח יתרמו לי בעתיד, לכן רציתי להמשיך לתחום הפרסום באופן יותר ספציפי, מהם הלימודים הפרטניים שהיזכרת? בגדול, השאיפה שלי היא לסיים לימודים ולעבוד במשרד פרסום, או לאייר, את מכירה מוסדות שייתנו לי את ההכשרה לכך ויכירו את שלוש השנים שכבר למדתי במכון אבני? בפתוחה אני לומדת תולדות האומנות קולנוע ותאטרון, שאלה לימודים שאני מאמינה שאני יכולה להמשך איתם או לקחת קורסים אחרים.