שלום, בימים אלה אני מסיימת את התואר הראשון בלימודי תקשורת בחטיבת ניהול משאבי אנוש. בשנה הראשונה לפני הלימודים לתואר התלחתי ללמוד לתואר משאבי אנוש. בסוף פרשתי ועברתי לתקשורת. הייתי רוצה לדעת אם יש לך הצעות לתחומים שאני יכולה להמשיך ללימודי תואר שני בלי קורסי השלמה למיניהם. תודה מראש
מ
מר איש אבירם
גינת
גינת שלום.
את מקרה קלאסי, של סטודנטים העוברים מחוג לחוג ללא מיקוד, וכעת מבקשת לעשות את אותו דבר במסגרת תואר שני. אני מכיר רבים שאומרים "שאנו לומדים מטעויות" לכך, אמר חכם סיני, שאנו כנראה שכחנו את כוחה של הטיפשות האנושית, "אנו חוזרים כל הזמן על אותם הטעויות". ועתה לעניינך. מה את רוצה ללמוד? לאן את חותרת? בקיצור - מה את רוצה להיות שתהיי גדולה? בכל מקרה אני מציע לך להגיע להכוון לימודי, ורוב הסיכויים שנוכל לחסוך לא מעט עוגמת נפש עתידית.
ש
שוב אני
לימודי דיפלומטיה באוניברסיטת תל אביב
אני חושבת שמקרה קלאסי אינו בהכרח מעיד על טיפשות הכלל אלא אולי על אוזלת ידו של הממסד. אני מאמינה שאם הייתה שיטה אחרת לכל אותם "קולות צפים" שלא ממוקדי מטרה ולא יודעים אם הם רוצים להיות רופאים כשיהיו גדולים, אז התמונה הייתה נראית אחרת.
אני בהחלט לא חושבת זאת הייתה טעות ללמוד תקשורת, זה מה שרציתי באותו זמן ואני שלמה עם ההחלטה הזאת, היום 4 שנים אחרי תחילת לימודיי האקדמיים אני עדיין לא מוכנה להגיד מה אני רוצה להיות כשאגדל כי אני לא יודעת. מעניינים אותי לימודי הדיפלומטיה שהציעה אונברסיטת תל אביב ואולי אני אלך על זה רק שיש הרבה לימודי השלמה.
רציתי לדעת באילו תחומים אני יכולה להשתלב ולקבל ייעוץ ואני מרגישה שייצאתי יותר מבולבלת משנכנסתי.
בכל מקרה תודה על העזרה, ואל תדאג עוגמת הנפש כבר קרתה.
מ
מר איש אבירם
ושוב אני
הכל עניין של משמעות. עוגמת הנפש הינו שלך והוא פרטי, אך במידה והיית נותנת משמעות אחרת ונעזרת, יתכן שהיית מבולבלת פחות, אינני חושב שלימודים זה בזבוז. אך לצערי האנרגיות אינן מצויות כבתחילה. אני למשל סיימתי מספר תארים ראשונים מתוך כוונה מושכלת לצבור ידע כללי, במקום 12 שנות הלימוד שלא חוויתי. בשלב מסויים הכוחות תשו. לתואר השני והלאה הכוחות שבו. אני מצר באם ייחסת לעצמך את התובנה שאנו חוזרים על אותם טעיות. בהצלחה.