שלום רב, אני כלכלנית במקצוע ועובדת בתחום, אבל לאחרונה התחלתי לחשוב על שינוי כיוון כיוון שבתחום שלי קשה למצוא עבודה במיוחד אם המגורים לא במרכז. חשבתי על לימודי תוכנה, אך מתלבטת האם כדאי לעשות תואר או הסבה (תוך כדי עבודה). האם בגיל 50+ ללא נסיון יותר קל להשתלב בעבודה לאחר לימודי תואר או קורסי הסבה? באיזה תחומים בתוכנה יש יותר ביקוש? במידה ועדיף תואר, האם לימודים במכללה מספיקים כדי למצוא מהר עבודה בהתחשב בגיל וחוסר נסיון והאם בכלל יש ביקוש לעובדים כאלה? המון תודה מראש
נ
נועה חזן
הסבה בגיל 40+
שלום אינסה,
הסבה בגיל 40+ היא לא חריגה, בטח לא בתחום התכנות וההייטק אבל יש לקחת בחשבון כי 40+ ו50+ זה לא אותו הדבר - לא בהכרח יהיה פשוט לאדם בן 50 ומעלה להשתלב בעולם הזה ללא ניסיון או רקע. עם זאת, בתחום התכנות, גם קורסים יכולים להספיק כדי להשתלב בתפקיד ראשוני ואם רואים פוטנציאל במועמד אין סיבה שלא יעסיקו אותו גם בגיל מבוגר יחסית, במיוחד כאשר גיל הפרישה גבוה יחסית בארץ וצפוי לעלות עוד בשנים הקרובות. אם את מעוניינת בקורס כדי לקצר את התהליך, הייתי ממליצה על לימודי תכנות במכללות ובתי הספר השונים - מדובר בתחום מבוקש וכמעט כל חברה בארץ מחפשת באופן קבוע עובדים בתחום. אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם וינסה לסייע לך למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך.