שלום, לאחרונה מתלבטת המון לגבי לימודים, כל שבוע עולה לראשי תואר אחר .. מתנצלת מראש אם השאילה מעט מגוחכת, בתיכון הייתי טובה באזרחות ומדעי החברה, האם ניתן להסיק כי אוכל ללמוד משפטים?? תמיד נחשבו לימודי משפטים ל"חכמים", אך לאחר שעיינתי ברשימת הקורסים הנלמדים, נראה קצת פחות מפחיד... אייך יודעים אם זה יהיה אפשרי או "תיק גדול" עליי?!?! בהמון תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
בחירת כיוון לימודים ולימודי משפטים
בלה שלום, אני אפתח דווקא בשורה התחתונה, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי שיעשה אתך עבודת מיקוד לטווח ארוך ומתוכה תוכלי לגזור את "תוכנית העבודה שלך" כשתחום הלימודים הוא מהיישומים הראשונים שלה. בעיקר בשל הזגזוג שלך בין המקצועות בתדירות גבוהה כ"כ.
בנוגע למשפטים, זהו תואר לא קל, שנוגע בהרבה תחומי עיסוק שונים מתחום הלגיטימציה ובמבנה ההיררכיה המשפטית בארץ בעיקר. תחום המשפטים מתאים למי שאוהב לעסוק בדינים, להתעסק בניירת מרובה ובאיתור פסיקות רלוונטיות בעבר, מה שרואים בסרטים זה החלק הקטן מתפקידו של עורך הדין. הלימודים יחסית הומניים, למעט סטטיסטיקה שתדרשי ללמוד בכל תואר ראשון, יתכן ויש עוד קורס אחד שעוסק במספרים, הקושי הוא במסה ובתוכן, פחות בחישובים.
אנסה לתת לך כמה טיפים כלליים לעשות סדר בבחירה בשלב ראשון עבודה אישית להכין את הרשימות הבאות: 1. מכלול חוזקות ומיומנויות תעסוקתיות (יכול להגיע מעבודות קייץ, התנדבות, תפקיד במשפחה וכו..) 2. נקודות שבהן את פחות טובה ולא היית רוצה לעסוק בהן (שירות, שיווק, טכנולוגיות.. גם כשלא מכירים, למעט ניסיון שצברת, יש כבר תוכן להכניס) 3. נקודות להתייחסות מסביבת עבודה - אופי הסביבה והדינמיקה הנדרשת ממך כעובדת. 4. מה חשוב לך בעבודה? ברשימה זו יתכן ויוזכרו נקודות מרשימות אחרות, אין בעיה, לכפילות יש מקום להתייחסות בפני עצמה.
בשלב הבא נסי להיעזר במישהו שמכיר אותך טוב ואת פתוחה לשמוע דעתו, שאלי אותו את אותן השאלות, הצליבי בתום תשובתו עם תשובותיך וחדדי המסקנות.
בתום הסיבוב הזה, גשי לאחת מספריות המקצועות, יש באתר ספריה לא קטנה, ראי לינק בתחתית תשובתי, וקראי על כל אחת מהמסקנות שהגעת אליה, מה היא אומרת בפועל, דורשת ונותנת. כך כשתפלחי באופן אישי את היצע האפשרויות בצורה מסודרת, תוכלי להגיע למסקנות מעוגנות יותר.
לסיום, אני חוזרת להמלצתי בתחילת תגובתי, יועץ מקצועי יכול לעזור לצאת מ"לופ" מחשבתי שלא מקדם, לעזור למפות את שוק התעסוקה ולקדם לבחירה המסתמכת על צרכים ואיכויות אישיות שלך לצד ולא רק של תנועות השוק.