שלום מעניין אותי מאד כל התחום של פסיכולוגיה וייעוץ ובזה אני גם רוצה לעסוק כלומר אם זה פסיכולוג או גם יועץ חינוכי, יועץ זוגי וכו' הבנתי שרק מתואר שני אפשר לעשות עם זה משהו ושממש קשה להתקבל לתואר שני.. זה מפחיד להתחיל תואר ואולי הכל לשווא.. האם החששות שלי מוצדקות? וכן, מה האופציות שלי להמשך אחרי תואר ראשון ומה באמת צריך כדי להמשיך לכל אחת מהאופציות? והאם אפשר להמשיך למסלול של ייעוץ במקום לתואר שני בפסיכולוגיה וזה יהיה יותר קל להתקבל? יש דבר כזה? דבר אחרון - מה עוד האופציות לתעסוקה בכיוון הזה? תודה רבה..
מ
מיטל ווארפול
ההבדל בין פסיכולוגיה וייעוץ
שלום,
החששות שלך אינן מוצדקות מכיוון שתואר אקדמי בפסיכולוגיה או בייעוץ יעזרו לך להבין מהי הדרך הטיפולית שלך, ולאיזה דיסציפלינה הינך נמשכת יותר? ייעוץ הדרכה והנחיית קבוצות או טיפול דינאמי או קוגנטיבי התנהגותי בפרט.... כבוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה תוכלי להרשם לתואר שני בפסיכולוגיה (ולהשלים מבחן מתא"ם) או לוותר על פסיכולוגיה ולהרשם לייעוץ חינוכי ואז יהיה עלייך להשלים גם תעודת הוראה וגם קורסי חובה בחינוך. כבוגרת תואר ראשון בייעוץ חינוכי תוכלי ללמוד את תעודת ההוראה כבר במהלך התואר, ובהמשך להשלים לתואר שני ללא השלמות. לגבי שאלתך בדבר קושי הקבלה ללימודי תואר שני פסיכולוגיה, הרבה תלוי בשאיפותייך וביכוולות שלך, ואם הינך מעוניינת להיות מטפלת חשוב לציין כי הלימודים הם ארוכים ואינטנסיביים.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
איתמר
ייעוץ
תודה מיטל אשמח אם תוכלי לפרט יותר איזה עוד תחומים יש בשני המסלולים, כלומר בייעוץ משהו חוץ מיועץ חינוכי ובפסיכולוגיה חוץ מפסיכולוג קליני שוב תודה, עזרת מאד..