אני מעוניין בלמידה בתחום המחשבים אבל אין לי מושג מה ללמוד. כדאי ללמוד במכללה או אוניברסיטה פתוחה?
תודה מראש!
מ
מיטל ווארפול
לימודים בתחום המחשב
שלום, קיימים הבדלים רבים בין לימודים במכללה לעומת האוניברסיטה הפתוחה הן בתכנית הלימודים והן במסגרת הלימודים. הלימודים באוניברסיטה הפתוחה הם לא פשוטים וחלק מהקורסים הינם מתוקשבים....
לגבי שאלתך הנוספת, הכשרה בתחום המחשבים הינה מקיפה ומגוונת לדוגמא: מנהל מערכות מידע, הנדסת תוכנה, מדעי המחשב ועוד..... אני ממליצה לך לקרוא מעט על כל תחום ולהגיע לייעוץ אקדמי ורק אח"כ להחליט במה הינך יותר מתעניין. לכל מוסד אקדמי יש אתר תוכל לעיין ולבחון ממה מורכבת תוכנית הלימודים ולאילו קורסים אתה מתחבר יותר.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ג
ג'קי
לימודים באוניברסיטה הפתוחה קשים יותר?
אז את אומרת שבאוניברסיטה הפתוחה זה קשה יותר? אני לא בטוח מה זה "מתוקשבים".
תחום המחשבים הינה מקיפה כמו שאמרת אבל הם עדיין נחשבים למדעי המחשב נכון? ולפי מה שהבנתי כל מוסד אקדמי מכיל נושאים אחרים הנוגעים למחשב, נכון?
מ
מיטל ווארפול
האוניברסיטה הפתוחה
שלום, הלימודים באוניברסיטה הפתוחה כשמה כן היא, בשיטה של אוניברסיטה פתוחה. בנוסף לעיקרון הקבלה הפתוחה הייחוד של האוניברסיטה הפתוחה הוא שהלימודים בעיקרם מתקיימים בשיטת ההוראה מרחוק, כך, שתוכל ללמוד מביתך, בזמנך החופשי ובקצב האישי שלך, ולרוב ללא הוראה פרונטלית. אנא מקד שאלתך. לאחר שתקרא על כל תחום תוכל לעמוד על הדקויות בין המגמות, אך כולן שייכות לאותו החוג. תוכנית הלימודים צריכה להיות זהה בין המוסדות באותה מגמה ואותו חוג.
בברכה מיטל ווארפול
ג
ג'קי
המשך: האוניברסיטה הפתוחה
קודם כל אני רוצה מראש להודות לך על העזרה.
שנית, הבנתי שלומדים בשיטת ההוראה מרחוק אבל האם זה הופך את הלימודים ליותר קשים? בנוסף לכך, יש אוניברסיטאות פתוחות שאת יכולה להמליץ לי?
מ
מיטל ווארפול
האוניברסיטה הפתוחה
שלום ג'קי, לאוניברסיטה הפתוחה יש מרכזי לימוד וקמפוסים כמעט בכל הארץ תוכל להכנס לאתר הבית שלהם ולבחון מהו המוסד הקרוב לביתך. סגנון הלמידה באוניברסיטה הפתוחה בחלק מהקורסים הוא עצמאי כלומר אתה לומד בבית את החומר ולא בכיתה באוניברסיטה, לחלק מהסטודנטים שיטה זו לא קלה הכל תלוי במששמעת עצמית כל אחד יכול. אין פה עניין של לימודים קשים או קלים, הלימודים מותאמים לאנשים שרוצים לשלב עבודה ולימודים, או כקרש קפיצה עבור לימודים אקדמאיים ללא תנאי קבלה. כדאי לפנות אליהם לייעוץ אקדמי
בהצלחה מיטל ווארפול
ג
ג'קי
המשך: האוניברסיטה הפתוחה
צריך בגרות מלאה בשביל האוניברסיטה הפתוחה?
מ
מיטל ווארפול
תנאי קבלה
שלום, האוניברסיטה הפתוחה, כשמה כן היא. האוניברסיטה על כל חוגיה, מאפשרת הרשמה פתוחה לכול פונה ואין היא מותנית בתעודת בגרות או בתעודת סיום אחרת של מוסד לימודים כלשהו.