אני מעוניינת ללמוד בשנה הבאה, אבל הכיוון מאוד לא ברור, מסיבות שאותן אפרט.
כרגע אני לומדת בקורס לקראת הפסיכומטרי, ואותה בעיה שתמיד הפריעה לי מודגשת ביתר שאת. החלק המילולי וחלק האנגלית קלים לי למדי, והציונים שלי הם טובים מאוד. אך בכמותי הציון נמוך. מה שגורם לציון שלי להיות נמוך הוא פחות חוסר הבנה, ויותר מעין טעויות "מינוס ופלוס" שחוזרות ונשנות- וזאת תמיד הייתה הבעיה שלי- הבנתי מה לעשות פחות או יותר, אבל טעיתי בטכניקה (שכחתי לחלק, שכחתי שאסור לצמצם את זה, טעות חישוב..ועוד).
בקיצור, אני יודעת שזה גם משליך על לימודי האקדמיים, ושולח אותי היישר אל האגף של מדעי החברה והרוח...העניין הוא שאני לא רוצה ללמוד את זה, מה שמעניין אותי הוא דווקא מדע (עם דגש על מדעי המוח), כלכלה ומחשבים...
בנוסף, אפשרויות התעסוקה לא מזהירות...
אולי חשוב לציין: אני כמעט בת 19. יש לי זיכרון טוב, וכישרון אומנותי (אבל אני לא רוצה לעסוק בזה).
השאלה היא כזו- האם כדאי לי לנסות וללמוד מדע/כלכלה/מחשבים אפילו שיש לי בעיה עם מתמטיקה, או להבין שאני חסרת סיכויי הצלחה ו...ללמוד תחום שגם לא ממש יבטיח לי כלום?...
תודה, מיואשת
מ
מיטל ווארפול
ריאלי או הומני
שלום חנה, מגמות הלימוד שציינת כלכלה, מחשבים דורשים כחלק מתנאי הקבלה ציון גבוה בחלק הכמותי בפסיכומטרי וגם לפחות 4 יח"ל מתמטיקה בבגרות עם ציון גבוה, השאלה האם את עומדת בתנאים?! מעבר לכך, אם את פחות מצליחה בתחום זה לא כדאי להמשיך ולהרחיב את הידע בתחום אלא אם תקבלי עזרה כלומר תעבדי עם מורה פרטי או חונך.
אני מבינה שיותר מעניין אותך מדעים מדוייקים ופחות מדעי החברה, האם תוכלי לתרגם זאת למקצוע, במה היית מעוניינת לעבוד? במחקר/ במעבדה? או אחר..... מה ממוצע הבגרות שלך, ומה ציון הפסיכומטרי? אנא פרטי את תחומי ההתעניינות שלך? מה עשית בצבא וכו'.... כדי שאוכל להמשיך ולייעץ בברכה מיטל ווארפול