אני זוהר בן 23,סיימתי כרגע השלמת בגרויות וכל מה שנדרש לכניסה לאריאל ללימודי תואר ראשון.
בהתחלה הייתי נעול על לימודי הנדסה,בתחום המכטרוניקה..אך שהלכתי ליעוץ ואף שהתחלתי לשאול הרבה אנשים שסיימו את התואר שלהם בהנדסה קיבלתי רושם קשה מאוד על השוק הלא יציב שלנו בהנדסה,הרבה תחומים עדין לא מפותחים ורף השכר מאוד נמוך למהנדסים,רוב החברות דורשות נסיון מוכח ויותר גרוע,הרבה מהם לא מצליחים למצוא עבודה עם תנאים סבירים סוציאלים.
לפני כן התלבטתי בנוסף אם ללמוד תואר של ראיית חשבון,באריאל מציעים מסלול של תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות,השאלה שלי אלייך האם התואר זהה לזה של ראיית חשבון? כמו שהבנתי מהם בשיחה קצרה,ניתן להמשך עוד שנה ולהשלמת קורסים של ראיית חשובן ואז לעבור את ההסמכה של הלשכה שלהם,ואז זה תואר ראשון בכלכלה וראיית חשבון,אמת בדבR?
כמו כן אני בנאדם שמאוד חזק בתחום המתמטי,הצד הכי חזק שלי לטעמי וכך מראים הציונים, מעבר לכך,תמיד אהבתי את נושא ראיית החשבון וגם רף השכר לא רע בשוק וכן לא חסר מקומות עבודה וא, שהביקוש עולה ועולה הרבה סטודנטים כבר מתמחילם מהשנה הראשונה והילך.
הייתי רוצה לשמוע ממך,מה דעתך על תחום ראיית החשבון מול ההנדסה,בנוגע למקומות עבודה,רף שכר וכן שני המקצועות מדברים אליי,תחום ההנדסה טיפה פחות גמיש מה שפחות אהבתי אשר תחום הכלכלה חשבונאות. מעעבר לכך חשבתי אחרי כן ללמוד ישר תואר שני בתחום כלכלה וכך להשלים צמד טוב להמשך העתיד.
תודה על עזרתך!
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום זוהר, תודה שפנית אלינו, קיימים הבדלים רבים בין מהנדס לבין רואה חשבון גם במהות העבודה וגם בשכר. אם הינך יותר ריאלי, תחומים אלה מתאימים לך. אני לא ממליצה לך להאחז בשמועות אלה להעזר בלוחות דרושים ובפנייה לארגונים כדי לברר את נושא הביקוש והשכר במקצועות ההנדסה. כמו בהנדסה גם בראיית חשבון תתחיל משכר לא גבוה ובתום הסטאז' תוכל לקבל שכר גבוה יותר ולהתקדם בתחום. כבוגר תואר ראשון בראיית חשבון תוכל להמשיך ולהתעניין בלימודי המשך כיועץ השקעות, או תוכל לפתוח משרד עצמאי אחרי שתתנסה ותרכוש נסיון. הנדסת מכונות הינו ענף מגוון בתחומי ההנדסה הכולל שני מקצועות הנדסה נוספים: הנדסת אלקטרוניקה והנדסת תוכנה. כבוגר התחום תוכל לעסוק בפיתוח ומחקר דרך ניהול הנדסאי ועד ייצור ותחזוקה, במגזרים הציבוריים והפרטיים באופן ספציפי בהנדסת אווירונאוטיקה, תעשיית פיתוח, תכנון וייצור נשקים, הנדסה צבאית, הנדסת מחשבים, הנדסה אזרחית, ועוד..... לעומת זאת הדרישה לרואי חשבון קיימת בכל ארגון. כבוגר התחום ניתן להשתלב במוסדות ממשלתיים, תאגידים בינלאומיים, משרדי עריכת דין, חברות ביטוח, שוק ההון, חברות פרטיות, עסקים קטנים ובינוניים, ייעוץ אינטרנטי ועוד.
מקווה שעזרתי אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול