התלבטות בין לימודי קלינאות תקשורת לבין לימודי התפתחות הילד
התלבטות בין לימודי קלינאות תקשורת לבין לימודי התפתחות הילד
רות
3 תגובות
שלום לכולם אני בת 28, אין לי תואר בשום מקצוע כרגע. בעבר לא מצאתי תחום שעניין אותי, בשנה האחרונה הבנתי שרוצה לעבוד עם ילדים. יחד עם זאת, חשוב לי לא רק הסיפוק הנפשי שבעזרה לילדים, אלא גם משכורת גבוהה. הרצון שלי לעבוד באופן פרטני. מתעניינת בתחום התפתחות הילד. בעיקר עד גילאי 5 או גם בית ספר. אבל דואגת מתואר מאוד ארוך בגלל הגיל שלי, להתחיל בגיל מאוחר יחסית, אבל לא חוסמת לגמרי את האפשרות ללימודים ארוכים. חשבתי על קלינאות תקשורת, קצת על טיפול בעיסוק. האם תוכלו לתת לי רשימה של כלל המקצועות שניתן לעבוד עם ילדים שעונים לתיאור שלי? וגם להכווין? תודה מראש
ש
שירה סלילת - יועצת לימודים
עבודה עם ילדים
שלום רות, על פי התיאור שלך אני יכולה לכוון אותך למספר מסלולי לימוד, אנסה לפרט על כל אחד מהם. קלינאית תקשורת- מסלול לימודים בתחום הפרה רפואה, התואר אורך 3 שנים, בלימודים לומדים לאבחן, לטפל ולייעץ לאנשים או ילדים עם ליקווים בדיבור, בשמיעה ובבליעה. זה הוא תחום טיפול שניתן לעסוק בו עם אוכליוסיות מגוונות, אבל ילדים הם בהחלט אוכלוסייה שזקוקה לעזרה הזו. השכר בתחום הזה משתנה בין המגזר הפרטי לציבור, כמטפלת מתחילה הוא יהיה סביב ה5,500 בחודש ויעלה עם הותק.
ריפוי בעיסוק- מסלול לימודים גם בתחום הפרה רפואה, לימודים נחשבים יותר תובעניים, אורך המסלול 3 וחצי שנים. המרפאים בעיסוק מסייעים למטופליהם לפתח כישורים בינאישיים וחברתיים, להשתמש בעבודות יד ובתרגילים לשיפור התפקוד, כולל כישורים תחושתיים ומוטוריים של תכלול חושי. בין הדרכים לריפוי בעיסוק, מרבים להשתמש באומנות מסוגים רבים, כמו, פיסול, ציור, נגרות ועוד. השכר בתחום הזה קצת יותר גבוה, ויתחיל ב6000 ויעלה עם הותק.
פסיכולוגיה- מסלול לימודים המעניק לך יכולות להיות פסיכולוגית קלינית לילדים, מסלול ארוך הדורש תואר ראשון ולאחר מכן תואר שני, עם מבחן קבלה מאתגר לתואר השני, כלומר 5-6 שנים עד סיום התואר והתחלת עבודה. השכר של פסיכולוגיות קליניות הוא יותר גבוהה, כמובן שיש הבדל בין המגזר הפרטי לציבורי, מתחיל ב7000 בערך ועולה עם הותק.
אם את מעוניינת באתר שלנו כאן ישנם מאמרים עם הרבה פרטים וידע על כל אחד מהתחומים שציינתי כאן ועוד, מוזמנת לחפש ולקרוא. בברכה, שירה- יועצת לימודים
ר
רות
תודה רבה לך שירה על המענה
האם התפתחות הילד היא אותו דבר כמו פסיכולוגית קלינית?
ש
שירה סלילת - יועצת לימודים
התפתחות הילד
שלום רות, עד כמה שידוע לי לימודי התפתחות הילד הם לימודים לתואר שני. התואר מיועד למי שעובד בתחום החינוך, הוא מקנה הרבה ידע על התפתחות ילדים ופתרון בעיות, אך לא נותן תעודת טיפול כמו בפסיכולוגיה קלינית. בברכה, שירה- יועצת לימודים