התלבטות בין לימודי ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית לבוגרת חינוך
התלבטות בין לימודי ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית לבוגרת חינוך
Ory
1 תגובות
שלום. יש לי תואר ראשון בחינוך וכעת מתלבטת בין תואר שני בייעוץ חינוכי לבין הסבה לעבודה סוציאלית. מצאתי שאני מתחברת מאוד לעבודה עם אוכלוסיות קצה ושמיציתי את הקונספט של העברת מידע כמורה. אני מתחברת לעבודה סוציאלית אבל מצד שני קשה לוותר על התנאים של עובדי הוראה. האם בייעוץ חינוכי יש פן רגשי טיפולי כמו עובדת סוציאלית? האם יש חופשות כמו עובדי הוראה בשני המקצועות? האם יועצת חינוכית עובדת עם אוכלוסיות קצה? לפי מה כדאי לקבל החלטה אם יש לי זיקה לשני המקצועות? תודה!
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
התלבטות - תואר שני
היי Ory,
תפקיד יועצת חינוכית הוא שונה לחלוטין מהוראה. אמנם סביבת העבודה נשארת בתחומי בית הספר אך בתור יועצת חינוכית, חלק חשוב מן העבודה הוא לזהות צרכים מיוחדים של התלמידים, בהקשר לתא המשפחתי, לחוויות אישיות ורגשיות ובהתאם לכך לבנות תכניות חינוכיות. אחד התפקידים של יועצים חינוכים במסגרות השונות הוא להוות קורת גג בטוחה לתלמידים, למורים ואף להורים ולייעץ בכל תחום הקשור לקשיי השתלבות, הפרעות קשב וריכוז, בעיות חברתיות וכו. אמנם במקרי קיצון תפקידה של היועצת הוא להעביר את הטיפול לגורמי מקצוע אחרים אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמסגרת התפקיד של יועצת חינוכית קיימים היבטים רגשיים וטיפוליים.
לגבי תנאי העסקה - לפי התנאים החדשים שנכנסו לאחרונה, עובדת סוציאלית שעובדת 5 ימים בשבוע זכאית ל 22 ימי חופשה בשנה. בנוסף, עו"ס עם ותק של עד 5 שנים זכאית ל 2 ימי בחירה ומעל 5 שנים זכאית ל3 ימי בחירה מעבר לימי החופשה. בתחתית ההודעה צירפתי קישור עם מאמר על שכר עובדים סוציאליים בשוק.
זה חשוב מאוד שאת לא מקלה ראש בהחלטה זאת. מכיוון שאת מכירה את עולם ההוראה והתחום החינוכי - הייתי מציעה לך לנסות לשוחח עם אנשי מקצוע מהתחום. יועצים חינוכיים ועובדים סוציאליים ולנסות לקבל תמונה מלאה לגבי העובדה ולפיכך להחליט מה הכיוון שמתאים לך ביותר.