מחפשת מה ללמוד לתואר 1 בעיקרון אני מחפשת תואר שיהיה קשה ומאתגר ומאוד חשובה לי המשכורת שתהיה בהתאם ושיהיה ביקוש עבודה בשוק כבר החל מהתואר ה-1 (לא מקצוע שמחייב או דורש תארים נוספים ע"פ רוב). אוהבת מתמטיקה, ביולוגיה, דברים שקשורים במחקר, רפואה, כימיה. חשבתי על מדעי המחשב וגם על ביואונפרמטיקה שזה שילוב של ביולוגיה ומדעי המחשב. בעיקרון הייתי שמחה לשמוע מקצועות נוספים שיכולים להתאים לי... דוגמאות לדברים שראיתי ואני לא מכירה ממש כימיה תרופתית, ביוטכנולוגיה.... אשמח לקבל תשובות ועזרה מכל מי שיכול
מ
מר איש אבירם
התחום הפופולארי
עדי רוצה להבטיח לעצמך מינימום סיכון ומקסימום סיכוי בבחירת התחום הלימודי? שלא יהיה סתם קשה, ומכאיב באתגר שבו, וגם ביקוש לו, ומבטיח הכנסה נאותה?
אני מבקש את עזרתך. יש לי 50 אלף ש"ח ואני מבקש לרכוש רכב. כמובן שסכום כזה לא מאפשר לי רכישת רכב חדש. אני נמצא כרגע במגרש לקניית רכב, ממש ליד רכב שעונה לטעמי וישדרג אותי, הוא נראה יופי. מה לדעתך עלי לעשות? כיצד עלי לפעול? אשמח לקבל ממך מענה. בתודה איש
ע
עדי
תגובה
לא כל כך הבנתי את הדוגמא שלך... גם למשל אם לנסות ללכת בראש שלך אז אם היית קונה מכונית מסוימת שאתה יודע מראש שהמכונית הזאת טובה ובדרך כלל אין איתה בעיות וזה מניסיון של אנשים אחרים כמובן שכבר יש להם אותה וגם עשית את הבדיקות שלך במוסך אז יש יותר סיכויים שתקבל משהו טוב ויהיו פחות "הפתעות" בהמשך. כך גם עם הלימודים יש מקצועות כמו למשל לימודי ביולוגיה שיכולים להיות מאוד מענייים אבל בארץ אין להם ביקוש והרוב נשארים מחפשי עבודה או עובדים שתחום אחר אפילו עם תארים מתקדמים לעומת תואר במדעי המחשב ומסלולים של הייטק שהביקוש הרבה יותר גבוה. השאלה שלי אם יש מקצועות מעניינים בתחומים ריאלים שקצת פחות מוכרים לכולם כמו עיסוק בתרופות, כימיה, ביולוגיה, מתמטיקה שכן יש בהם עבודה מבטיחה ע"פ רוב אחרי תואר 1...