אני הנדסאי אלקטרוניקה ומחשבים. בן 21, כששנה וקצת נותרו עד לסיום השירות הצבאי שלי. אני מעוניין בלימודי הנדסה תעשיה וניהול. ממוצע הבגרויות שלי הוא 99, והשאיפה היא ללימודים באוניברסיטה דווקא. אשתף אתכם בהתלבטות שלי ואם אטעה בחלק מהדברים אנא תקנו אותי. 1.את השירות הצבאי שלי אסיים קרוב לגיל 23 (בתקווה שלא אוחתם ר' בעז”ה) אני מתכנן לשפר בגרויות ולעשות פסיכומטרי במהלך השירות 2. לימודים באוניברסיטה מחייבים לימודי יום, מה שאומר 8:00- 17:00 אני תפוס באופן יומיומי ?! משתנה משנה א' לשנים הבאות? 3.האוניברסיטאות האפשרויות לתחום הנ"ל הן: א. בן גוריון בנגב ב. הטכניון ג. ת"א * אני מהמרכז ההעדפה היא כמובן לת"א מסיבת הקירבה והרצון לשלב עבודה (אם מתאפשר), אך יחד עם זאת תנאי הקבלה לשם גבוהים מאוד, ואני מתכוון לשילוב לדוגמא של 105 בגרויות ו690 פסיכומטרי. 4.לגבי משרת סטודנט\חלקית- האם אוכל בכלל לשלב באוניברסיטה ? והאם ידוע לכם בכמה משתכרים בממוצע במשרה כזו כהנדסאי אלק' ? אין לי בעיה של עצלנות, אך האם שילוב של השתיים "ישאיר לי חיים" ? 5.האם אופציה של עבודה בתור הנדסאי אלק' לפני התחלת הלימודים, שמכניסה בממוצע כ-7000 ש”ח בחודש במשך שנה, תקנה לי אוויר לנשימה כך שנטל ולחץ העבודה ירד ממני קצת 6.האם כן לחשוב לכיוון מכללות כגון : סמי שמעון, רמת גן, אפקה , רופין, אריאל בשומרון(ששמעתי שהפך לאוניברסיטה)
אודה על כל התייחסות עניינית, הצעות ועצות רלוונטיות, תודה על שיתוף הפעולה!
מאור :)
מ
מר איש אבירם
איכן ללמוד
מאור שלום.
מדוע אתה רוצה לשפר בגרויות. האם ממוצע 99 של הבגרויות שלך, אינו מספק אותך? ואיך תסביר את הקפיצה מהנדסאי אלקטרוניקה מחשבים, לרצות כעת הנדסת תעו"ן? מאור אין כל ספק שאתה בחור מוכשר אך לבטח מבולבל, וגם זה בסדר, אך זה דורש סדר בבילבול. מוצע לך בחום רב לפנות להכוון לימודי, בה יעזרו לך להתמקד ולבטח תוכל להשיג מכסימום סיכוי. ומענה לשאלתך: אם הישגך הלימודיים בפיזיקה גבוהים מאוד, ואינך זקוק באופן מיוחד ליחס אנושי, אזי, הטכניון יתאים לך, ב"ש יעניקו לך יותר יחס, ות"א בתווך.
חוץ מזה, תחשוב גם על החיים, הלימודים זה לא הכל! תפנה לך גם מקום למערכות חברתיים. מתנה קטנה מאיש. בהצלחה
מ
מאור
תגובה
99 לא מספק את מוסדות הלימוד . הקפיצה היא עניין אישי, זה קורה- אתה מגלה שאתה לא אוהב מה שלמדת כלכך. די התעניינתי בתחום התעו"נ כך שאני לא מבולבל..