היי, במקרה עליתי על הפורום הזה, אני אשמח לעזרה /הכוונה. אני בת 31 לומדת לתואר 1 בפסיכ' מאז שנת 2005 באו"פ. במקביל ללימודיי גם עבדתי. לפני כ-4 חוד' ילדתי את בני הראשון. תמיד חשבתי שאני יודעת מה אני רוצה לעשות בחיי אבל לאחרונה צפים בי הרבה ספקות. נשארו לי 7 קורסים לסיום התואר אבל כבר אין לי כוח ואני גוררת את זה עוד ועוד... תמיד ידעתי שאני ארצה לסיים את התואר ואמשיך ללמוד טיפול בילדים עם בע"ח. עכשיו אני לא כ"כ בטוחה בזה. אשמח לקבל יעוץ בעניין. תודה
מ
מר איש אבירם
האם לוותר כעת על השקעת לימודיי
ר.ב. תחילה נאחל לך ברכות, להולדת בנך. עכשיו עם הגשת מיכסום הגנים, יש לגייס את המוטיבציה לסיום לימודייך. בסך הכל נותרו לך 7 קורסים. הרמת ידיים בשלב זה של חייך, עשוי לגרום לך עצב עתידי. לו היית מתייעצת טרם לימודייך, הייתי מייעץ לעבור הכוון תעסוקתי לימודי. כעת מוצע לך לשנס מותניים ולסיים התואר. לדאבוננו, התואר האקדמי מהווה כרטיס כניסה לתעסוקה "נחשבת" ומוביליות להתקדמות בחיים. לאחר שתסיימי לימודייך, עלי עצמך למבדוק, ועברי מבדקים שיתנו לך כיוון לגבי התחום שהינו המתאים לך בקומבינציה של מכסימום סיכוי מול מינימום סיכון. גם היום ניתן לעשות כן. אך חבל לאבד את ההשקעה שלך עד היום, ולא בטוח שיהיו כוחות להתחיל הכל מהתחלה. בהצלחה.