שלום רב! אני רוצה ללמוד מנהל מערכות בריאות והשאלה שלי היא כזאת: - כמה יחידות לימוד דרוש לזה במתמטיקה ואנגלית? ואיזה ציון?
מ
מר איש אבירם
ניהול מערכות בריאות
אוראל. די מפתיע, שמה של ילדתי הינו אוראל, והיא מוסמכת לתואר שני בניהול מערכות בריאות. רוב המוסדות האוניברסיטאיים תחום זה מצוי בתואר שני. בכניסה לתואר שני יש מבחן באנגלית. בתנאי הקבלה באוניברסיטה לתוארים במדעי החברה ולתחום זה ברוב המוסדות 3 יחידות בציון גבוה זה מספק.
ועשיו מתוך סקרנות - מדוע את מבקשת ללמוד תחום זה? האם מודעת לתחום העיסוק בו?
ט
טל
תואר שני במנהל מערכות בריאות
אני מניחה מתשובתך שאין מה לעשות לאחר תואר שני במנהל מערכות בריאות.. שקלתי תואר זה כתואר שני. התואר הראשון שלי הנו בביולוגיה. האם אתה ממליץ? כמה תעסוקה יש באמת בסיום התואר?
א
אוראל
למר איש אבירם..
רק עכשיו שמתי לב לשאלות ששאלת בקשר ללימודי ניהול מערכות בריאות.
בעברי עבדתי כמחליפת קיץ בקופאת חולים וראיתי איך מנהלת אדמינסטריטיבית עובדת, מאז מאוד מעניין אותי התחום הזה, ואני רוצה ללמוד אותו כי זה מסקרן אותי. וכן אני מודעת לתחום העיסוק מכיוון שעבדתי עם אותן מנהלות.
מ
מר איש אבירם
ניהול מערכות בריאות
אוראל.
ניהול מערכות בריאות ניתן ללמוד באוניברסיטה בעיקר לתואר שני. כמו כן ישנם מסגרות לימודיות לניהול מערכות בריאות במסגרת לימודי תעודה בלימודי חוץ ולימודי המשך, באוניברסיטאות. אני למשל מלמד במסגרת זו באוניברסיטת חיפה. בהצלחה!
מ
מר איש אבירם
מערכות בריאות
טל. הנחתך שגויה. יש גם יש מה לעשות בתואר מערכות בריאות. למעשה זוהי דצפלינה הבאה להכשיר לרמות הניהול במערכות הבריאות, כפי שיש מערכות הכשרה לניהול מערכות חינוך. בשנים האחרונות הבינו שלא מספיק שאת רופאה מוכשרת ושאין זמ מכשירך לנהל בי"ח, או מחלקה בתוכו, וכן הניהול של המרכלות. לצורך כך מכשירים גם לרמות הניהוליות. אני גם עד לעובדה שפרופסור שהוא מנהל אחד מבתי החולים הגדולים והמובילים בארץ, סיים גם תואר שני בניהול מערכות בריאות. כל זה כדי שיאפשר לו להצטייד בארסנל כלים משמעותי לתחום הניהולי. בהצלחה
א
אוראל
ניהול מערכות בריאות
איך הלימודים? האם לומדים מקצועות שיש מתמטיקה? ואיזה ציון צריך ב- 4 יח"ל?
איזה ציון דרוש ב- 4 יח"ל באנגלית?
ושאלה אחרונה, האם קל למצוא עבודה בתחום זה עם תואר ראשון?
מ
מר איש אבירם
מענה לאוראל
אוראל.
הרי הסברתי קודם שקיימים 2 מסלולים: 1. האקדמי, שנלמד לרוב לאחר תואר ראשון, ותנאי הקבלה כפי שקובעת כל אוניברסיטה ולעיתים ישנם דרישות נוספות עפ"ת החוגים השונים.
מסלול 2. לימודי תעודה במסגרת לימודי תעודה/המשך. שם אין צורך לתואר ראשון, ולרוב תנאי הקבלה הינו ראיון קבלה בלבד. רמת האנגלית והמתמטיקה לא נבדקים. התמחות זאת מאפשרת מקדם לקבלה לעבודה בבתי החולים ובקופות החולים השונים על מגוון מחלקותיהם. נדמה לי שבאוניברסית חיפה, בלימודי חוץ/המשך נפתח קורס כזה הנלמד יום בשבוע דומני בימי ג' 8 שעות אקדמיות לשבוע. בהצלחה