אני חייל משוחרר, בינתיים אני לא לומד כי כמו רוב החיילים אני עובד כרגע בשביל לטייל, אבל שאלתי את עצמי מה אני יכול לעשות כדי לקדם את עצמי בזמן הזה שאני יושב בבית ולא עושה כלום, כמו למשל ללמוד לבד לפסיכומטרי, אז רציתי לדעת אם זה מומלץ או רק יכול לסבך ולהטעות? ואם כן באיזה ספרי לימוד מומלץ להשתמש? בנוסף רציתי להתעניין בנושא הקרימינולוגיה, הנושא הזה מאוד מעניין אותי, וכנראה שאותו אני אבחר ללמוד, אבל אני ממש לא יודע איפה, אמרו לי שבתחום הזה התואר היותר נחשב הוא של בר אילן. עם מה מומלץ לשלב את הלימודים האלה? איזה עבודות דורשות קרימינולוגים? חשבתי ללכת למשטרה או לשב'ס אבל רציתי לשמוע על עוד דברים. האם יש דרך שאני יכול להתחיל לקבל קצת רקע גם על התחום הזה לבדי? ספרי קריאה אולי?
תודה לכל מי שיעזור, עומרי לבב.
מ
מר איש אבירם
עומרי
עומרי. כל ספרי ההכנה לפסיכומטרי משקלם שווה והם מעניקים כלים וטיפים מעניינים. ספרות בקרמינולוגיה קיימת, שווה לעיין במבוא לקרימנולגיה, שנכתב ונערך ע"י מספר קרימנולוגים מוכרים. איזה מוסד שווה יותר? כולם שווים! גם במכללות מלמדים פרופסורים (המריטוס - פנסיונרים) מהאוניברסיטאות בארץ. כדי להיות קרימינולוג קליני, יש לעבור תואר שני, השב"ס יקלוט את המוכשרים שבהם, ועיקר תחום עיסוקם והטיפול הינו בעבריינות מין. המשטרה תשמח לקלוט לראשותה שוטרים צעירים ומוכשרים, כמו כן השב"ס יקלוט בוגרים לכלאים, וכן יש מקום למוכשרים בתחום התקון בעבודה עם נוער וצעירים במצוקה, נערות במצוקה, טיפול במתמכרים לסמים ואלכוהול. כל חוג ניתן לשלב עם התחום, מקובל לצרף סוציולוגיה, אנתרפולגיה, פסיכולוגיה.
ע
עומרי לבב
תודה רבה
לשניכם על התגובות שבהחלט עזרו לי ואפילו היו מהירות.
מ
מיטל ווארפול
בשמחה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, אם זו הפעם הראשונה בה הינך מתמודד עם חומרי הפסיכומטרי וזה הפסיכומטרי הראשון שלך עדיף לקבל הדרכה. תוכל להתעניין במכונים השונים ולבחון איזה קורס מתאים לך. בד"כ נמשך כשלושה חודשים ובו אתה מקבל את ספרי הלימוד ומתרגל בזמן אמת את המבחן הפסיכומטרי בסימולציות. מנגד תוכל לנסות וללמוד לבד, אתה בעיקר צריך משמעת עצמית. את ספרי הלימוד תוכל לרכוש במכונים כגון אנקורי יואל גבע ועוד..
אני ממליצה לך לקרוא מעט על תחום הקרימינולוגיה ובמיוחד על המידה המפורסם במוסדות האקדמיים כלומר תוכנית הלימודים סוגי הקורסים, ואפשרויות התעסוקה.
מעבר לכך תוכל תמיד להיעזר בספרות בתחום: תיאורית הסולידריות/פונקציונליזם – דורקהיים. תיאורית הקונפליקט- מרקס.