היי, רציתי לברר על לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית במכללת אשקלון. הממוצע ציונים שלי בבגרות הוא 97 ועדיין לא עשיתי פסיכומטרי כיוון שהרמה של האנגלית שלי היא מאוד נמוכה ואני שוקלת בכלל לא לעשות בחינה פסיכומטרית. רציתי לברר אם יש אפשרות ללמוד את המקצוע הנ"ל ללא פסיכומטרי בהתחשב שיש לי ממוצע בגרות גבוהה במכללת אשקלון. במידה ואין אפשרות כזו הייתי רוצה לדעת האם יש אפשרות במכללות אחרות.
מ
מיטל ווארפול
תנאי קבלה ללימודי עבודה סוציאלית
שלום דקלה, רוב המוסדות האקדמיים ובמיוחד אוניברסיטאות דורשות פסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה. אם הינך מעל גיל 30 תוכלי להשלב בלימודי מכינה על סמך ציון הבגרות במוסדות שונים. אנא פרטי בת כמה את והיכן בארץ את מוכנה ללמוד האם איזור הצפון בא בחשבון תל חי לדוגמא?
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
ד
דקלה
למיטל ווארפול
תודה רבה על עזרתך, אני בת 20 , ואני מעדיפה ללמוד באזור המרכז , השפלה והדרום.(אני לא רוצה כ"כ רחוק מהבית לכן האפשרות ללמוד בצפון תיהיה בסוף סדר העדיפויות שלי) בעיקרון אני שואפת ללמוד במכללת אשקלון, אך אם זה לא יסתדר אני מוכנה לבדוק במכלות נוספות.
אשמח למענה, דקלה.
מ
מר איש אבירם
אנגלית, אנגלית, אנגלית
דקלה. מפתיע, שבממוצע בגרות כה מרשים, את מציינת שהאנגלית נמוכה. האם לא חישבת בממוצע את האנגלית?. אין שום מניעה שיקבלו אותך ללימודי העו"ס בכל מוסד אקדמי, גם באוניבריסאות, ובמהלכם תצטרכי ללמוד אנגלית ברמות A,B,C, עד קורס לפטור, והתואר יותנה בקבלת ציון עובר באנגלית. אומרים שישנה קוראלציה בין המתמטיקה לאנגלית ולימודי הלשון העברית. יתכן שתצטרכי לעבור בירור יותר מעמיק ל"חרדה" שיש לך בלימודי השפה. בהצלחה!
ד
דקלה
למר איש אבירם
שלום רב, קודם כל, תודה רבה על התייחסותך לשאלתי :) ובקשר למוצע בגרות והאנגלית ,למדתי ב-3 יחידות אנגלית וקיבלתי ממוצע של 75 בכל שאר המקצועות נתתי השקעה רבה(גם במתמטיקה 4 יח"ל) והגעתי לציונים שבין 85 ל-100 לכן קיבלתי ממוצע בגרות טוב אבל כשמסתכלים על האנגלית היא לא כ"כ טובה, יש לי קליטה חלשה בשפות. ידוע לי שבכל מוסד אני יצטרך לעבור קורסים באנגלית עד לפטור. השאלה המרכזית שלי היא האם יש אפשרויות ללימודי העו"ס ללא פסיכומטרי . ומה הכוונה בירור מעמיק ל"חרדה בלימודי השפה"? תודה מראש, דקלה
מ
מר איש אבירם
דקלה
דקלה דקלה
כעת הצלחת לבלבל אותי. עוברת מתחום לתחום בקפיצות ענק. כאן אני עוצר, ומציע לך לעשות אתנחתא, ולגשת לערוך הכוון לימודי, שימקד אותך!
באוניברסיטאות, הפסיכומטרי מהווה כלי אבחון מרכזי.
באבחון יעזרו לך לדעת האם את ברמה לאוניברסיטה ו/או למכללה. בהצלחה