היי נעים מאוד אני טליה בת 23.5 :) מאז שסיימתי לימודים במהלך השירות לאומי ואחרי זה בעבודה כל הזמן ניסתי לחשוב ולהבין במה אני רוצה לעבוד,מה יגרום לי לסיפוק ולקום בשמחה לעבודה.. כמו שציינתי עברו כבר כמה שנים טובות ועדיין לא הצלחתי להבין במה בדיוק אני הכי טובה ומה נכון עבורי בנושא הלימודי תעסוקתי.. מצב מאוד מתסכל ולא פשוט.. לאחרונה עלתה לי המחשבה שאשמח להיות חלק מאירגון גדול שהוא עמותה שעוזרת ומסייעת לזולת בכל מיני תחומים.. למשל להשתלב בעמותה שעוזרת בפן הרפואי (סתם דוגמא-כל המאחורי הקלעים של השתלות כליה,עמותה שעוזרת למשפחות בעזרה של ארגזי אוכל,חימום וכדו') להיות מי שעוזרת ב 'מאחורי הקלעים'.. הרעיון של תעסוקה עם שליחות מאוד משמעותית ומדהימה בעייני.. עבדתי כמזכירה רפואית ואהבתי את האופציה של לעזור ולסייע לאנשים,זה שימח אותי ונתן לי סיפוק והרגשה טובה אבל הרגשתי צורך לעבור הלאה כי יש בי עוד יכולות לא ממומשות.. השאלה שלי מה ללמוד במצב כזה? כמובן שהאופציה הראשונה שעולה זה לימודי עבודה סוציאלית-אבל לצערי התנאים לא הכי קלים עבורי כי יש לי ממוצע בגרויות של 73..והדרישה לציון פסיכומטרי היא גבוהה (עוד לא עשיתי פסיכומטרי,מפחדת רק מהמחשבה על זה) ורציתי לקבל ייעוץ: *האם יש רעיון ללמוד משהו אחר? *אולי הכוונה להקלה בתנאי קבלה לתואר עו"ס-למי שאין ממוצע בגרות גבוה? *האם יש לך רעיון אחר לגביי לפי מה שרשמתי? יותר מאשמח לתשובה שתכווין אותי, תודה רבה רבה על האופציה :)
נ
נועה חזן
תעסוקה עם שליחות וסיוע לזולת
שלום טליה,
אתחיל דווקא מלימודי עבודה סוציאלית היות והם מתאימים מאוד למה שאת מתארת שאת מעוניינת לעשות - תוכלי לעבוד בעמותות, לסייע ולעזור לזולת בתחומים שונים. עם הציונים שלך תוכלי להתקבל ללימודים לאחר השלמת מכינה אליה מתקבלים בוגרי 12 שנות לימוד עם ציון 400 ומעלה בפסיכומטרי. המכינה מתקיימת בכמה מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם המכללה האקדמית צפת ומכללת אשקלון. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.
לגבי עמותות בכלל - ניתן להשתלב בעמותות שונות גם בהתנדבות (בזמן הלימודים) וכמובן שללא תואר כתלות בתפקיד שתעשי, תוכלי להתחיל בתור מזכירה למשל או בתפקידים בסיסיים ומשם לאט לאט להתקדם בזמן שתשלימי את התואר. כדאי לבדוק עם עמותות הקרובות לליבך ולביתך ולראות האם הם מחפשים עובדים או מתנדבים כך גם תביני אם זה העולם שמתאים לך.
המשך שאלה לגבי להשתלב בעמותות
תודה רבה נועה על התשובה המפורטת! לגבי מכינה לעו"ס האם יש משהו באיזור השרון? צפת ואשקלון מאוד רחוק לי שוב,תודה רבה :)
נ
נועה חזן
מכינה ללימודי עבודה סוציאלית
שלום טליה,
יכול להיות שבמסגרת המכינה ללימודי מדעי הרוח והחברה תוכלי להשתלב במסלול שמתאים למי שמעוניין ללמוד עבודה סוציאלית ולכן כדאי לפנות לכל מוסד לימודים המציע מסלול זה, כמו למשל בר אילן, אוניברסיטת תל אביב, העברית ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המכינות הללו.