שלום! אני מתלבטת מה ללמוד שנה הבאה.התחומים שקרובים ללבי הם פסיכולוגיה,חינוך,חינוך מיוחד... אני יודעת שאני מאוד מתחברת לילדים בגיל הרך,שאני אוהבת לעבוד עם אנשים ושאני מעוניינת לעבוד בעבודה מספקת. הבעיה היא כזו-ממה שהבנתי אם אלמד עבודה סוציאלית/חינוך,אין כל כך עבודות בתחום עם משכורת שממנה אוכל להתקיים בכבוד. בעיה נוספת-אני לא בטוחה במה בדיוק ארצה לעבוד-עם ילדים קטנים,עם ילדים בחינוך מיוחד(מאוד מושך אבל קצת מפחיד),עם נערים ונערות או בכלל עם מבוגרים(כרגע פחות מושך אותי).
מה דעתך?שמעתי שניתן ללמוד תואר דו-חוגי,של פסיכולוגיה וחינוך,וממנו אוכל להתפתח לכל אחד מהתחומים הנ"ל.השאלה אם זה לא יגרום לי רק לדחות את ההתמקדות...
אשמח אם תוכלי קצת לכוון אותי. המון תודה מראש ושבת שלום! =)
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום מוריה, תודה שפנית אלינו,
עלייך להחליט תחילה האם את נמשכת יותר לטיפול או לחינוך והדרכה, קיימים הבדלים רבים בין התחומים ולכן עלייך לקבל החלטה לפני תחילת הלימודים. אם תחום הטיפול בגיל הרך מעניין אותך כדאי להתמקצע בריפוי בעיסוק קלינאית תקשורת או פסיכולוגיה והתפתחות האדם, אם חינוך יותר מעניין אותך כדאי לפנות לתחומי הייעוץ חינוכי, חינוך מיוחד וכדומה
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מוריה
תגובה...
היי מיטל,קודם כל תודה רבה!
הטיפול בגיל הרך מעניין אותי אבל אני גם קצת מפחדת שלא אוכל להתמודד עם מצבים קשים(ילדים עם שיתוק,ילדים שמגמגמים קשות וכד').
מה היתרונות בלימוד ריפוי בעיסוק למול חינוך מיוחד?תקני אותי אם אני טועה,אבל אחד ההבדלים הוא שחינוך מיוחד זה יותר הוראה בכיתות ובגנים,ואילו ריפוי בעיסוק זו מסגרת פרטנית,נכון? הבנתי שהלימודים כוללים המון גריאטריה וזה תחום שממש לא מעניינן אותי...יש במהלך התואר הכשרה ספציפית לעבודה עם ילדים?ועד כמה יש דרישה בשוק לתחום?
מה בדיוק מרפאות בעיסוק עושות ביום יום?ולאן ניתן להתפתח?
המון תודה וסליחה על כל השאלות...
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום מוריה,
ריפוי בעיסוק הוא מקצוע פרא רפואי (שיקומי חינוכי), במסגרת התפקיד את מסייעת לאנשים בעלי הפרעה בתפקוד עקב לקות פיזית, נפשית, קוגניטיבית או תקשורתית, לחיות חיים עצמאיים בקהילה. קיימים תחומי התמחות שונים בניהם ריפוי בעיסוק התפתחותי - במסגרת התפקיד את מתמחה בתחומים השונים של התפתחות הילד, באבחון, ייעוץ והדרכה ובטיפול בילדים מלידה ועד גיל ההתבגרות. לדוגמא טיפול וליווי התפתחותי לפגים, ליווי התפתחותי לתינוקות והדרכה להוריהם, טיפול בילדים עם עיכובים וקשיים התפתחותיים.
קיימת דרישה גבוהה למרפאים בעיסוק והשוק אינו מוצף....... אם פחות מעניין אותך לקויות התפתחות אצל ילדים כדאי שתפני לייעוץ חינוכי או פסיכולוגיה ובהמשך תחליטי על לימודי התמחות מתקדמים....
בברכה מיטל ווארפול
מ
מוריה
תודה רבה על העזרה
אחזור לבקר בהמשך.. המון תודה והמשך יום נעים! =)
מ
מר איש אבירם
שילוב לימודים
מוריה. אין אפשרות לשלב עבודה סוציאלית עם חוג אחר. עבודה סוציאלית הינה בית ספר ומכלול ההכשרה הינו מובנה הכולל עבודה מעשית ומכשיר למקצוע. סיום הלימודים מעניק הרשאה לעסוק בטיפול. בחוגים האחרים ניתן לשלב בין חוג לחוג גם אפשרות שילוב חוג ממדעי החברה וממדעי הרוח. התואר הראשון מורכב מ-120 נקודות, 60 נקודות מכל חוג. קיימים חוגים שיש אפשרות למצטיינים שבהם ללמוד 120 נקודות במסגרת חד-חוגי.
בכל מקרה, מוצע לך לעבור הכוון תעסוקתי לימודי. בצלחה מאיש