שלום . אני לקראת התחלת לימודים, ומבולבלת מאוד.חשבתי על כל מיני תחומים אך אני לא מספיק יודעת על אפשרויות התעסוקה .. א. חשבתי על כיוון מדעי ההתנהגות. במה אוכל לעסוק עם תואר זה? מה ההבדל באפשרויות התעסוקה בין מדעי ההתנהגות לעבודה סוציאלית? ואם אלמד מדעי ההתנהגות ואעסוק בתחום דומה לעוס - מה השכר שמקבלים בערך? האם הוא יותר נמוך משאקבל בתור בוגרת תואר בעוס? ותואר רב תחומי בהתמחות קרימינולוגיה - במה אפשר לעסוק איתו? פותח לי דלתות בתחום העוס - או שהוא נחשב תואר רב תחומי ולא עוזרת לי ההתמחות בקרימינולוגיה? וכן מבחינת השכר - מקבלים נמוך יותר מעוס אם עובדים באותו תחום? ב. לימודי היסטוריה/א"י וארכיאולוגיה. יש מה לעשות עם זה? יש תעסוקה בארכיאולוגיה או שבודדים האנשים שבאמת נהיים ארכיאולוגים. חוץ מזה רק בהוראה אוכל לעסוק? מאד מעניין אותי התואר- לא יודעת אם יש מה לעשות איתו.. ג. עוד כיוון שחשבתי עליו.. לעשות קורסים במחשבים(גרפיקה, עיצוב ובניית אתרים וכו') האם קל למצוא בזה עבודה? מתקבלים למרות שאין לי תואר אלא רק תעודת קורס? מה רמת ההכנסה בערך? ואם יהיה לי תואר בתחום לא קשור למחשבים בכמה זה מעלה את השכר? סליחה על האורך, כמו שאמרתי אני מאוד מבולבלת וחושבת על כל מיני תחומים, אז מנסה לדלות קצת מידע על כל דבר.. תודה רבה מראש שני
מ
מר איש אבירם
הרצון לכבוש את הבנק
שני. אצלחת להפתיע אותי. אומנם רלוונטי ולגיטימי לשקול השתכרות גבוהה. אך אם השיקול העיקרי הינו השתכרות, מוצע לך לחשוב על תחום המסחר, לקנות בזול ולמכור יקר. גם בסטה בשוק מכובר ומביא להשתכרות רבה. למשל, במסגרת הכוון, הצעתי לקיבוצניקית לפתוח עסק בתחום הההזנה, ואכן פתחה דוכן פלאפל שהיום מפרנס בכבוד מספר משפחות. אגב ישנן כאלו שהאוניברסיטה מהוות עבורן מקור למציאת בן-זוג ויש כאלה שמעדיפות שהוא יהיה עשיר. כל תחומי הלימודים והחוגים שציינת, הכנסתם ממוצעת ומעלה, אם השיקול הינו שיקול כלכלי, תדירי רגליך משם. אך באם רצונך בעשייה בעלת משמעות ותרומה לעצמך ולחיים. כל תחום שיוצע לך במסגרת הכוון מקצועי שיפנה את הבילבול שמעסיק את מחשבותייך, יעזור לך לנתב מסלול ריאלי והולם להתפתחותך המקצועית שלך. בהצלחה מאיש.
ש
שני
תגובה לאיש - "הרצון לכבוש את הבנק"
קודם כל תודה רבה על ההתייחסות כנראה שהובנתי לא נכון. השיקול המרכזי שלי בבחירת מקצוע הוא משהו שיעניין אותי שאתאים לו, ובהחלט חושבת על כיווני עו"ס מכיון שברצוני וחושבת שגם מתאים לי לתרום ולעזור. העניין הכספי הוא בהחלט לא הגורם המרכזי - שאם כן הייתי הולכת על מקצועות מכניסים יותר. פשוט, במצב ובהתחשב בזמן וביכולות שיש לי היום, אני מנסה למצוא לימודים שלא דורשים הרבה השקעה, ושקיימת האופציה לרכז את הלימודים ביום - יומיים או ערב. מכיון שכך, התארים פחות נחשבים - לכן מודאגת מהעניין הכספי, ומנסה להבין מה אקבל. כי בכ"ז גם אותי זה מעניין, ובמחשבה על העתיד שלי ועל דאגה למשפחה וילדים, לא רוצה להשקיע בתואר שאקבל בסוף שכר מינימום. אני יודעת שגם בע"וס מקבלים שכר נמוך. מנסה למצוא את האיזון בין תחום המעניין אותי ושאוכל לתת ולקבל בו- לבין בכ"ז דאגה לפרנסה.. שוב תודה וכל טוב.