היי, אני בת 22, כרגע סיימתי פסיכומטרי (630 וממוצע בגרות 101). אני ממש רוצה ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה\מדעי ההתנהגות, ובהמשך לעסוק במשאבי אנוש\ייעוץ ארגוני\ פסיכולוגיה תעסוקתית.
הבעיה היא שכרגע עם הנתונים הנ"ל- אני מתקבלת למכללות (בעיקר מעניין אותי האקדמית ת"א יפו או הבינתחומי). ולאוניברסיטה- אני יוכל לשפר רוב הסיכויים כדי להגיע לבן גוריון או אונ' חיפה. אני צריכה להחליט בימים הקרובים מה לעשות, כי אם אני מחליטה אונ' אני צריכה לעשות שוב פסיכומטרי. (וזה אומר אולי לדחות את שנה"ל ל 2012, ואם מכללה- אני מתקבלת ומתחילה השנה).
השאלה שלי היא- האם תואר ממכללה נחשב פחות טוב בתחומים הנ"ל? זה יסגור לי דלתות כשארצה לעבוד אחרי התואר?! (אני חייבת לציין שבאקמית ת"א יפו יש מסלול שמאוד נראה לי- שזה תואר מדעי ההתנגהות עם התמחות בניהול משאבי אנוש). אני ממש מתלבטת רק בגלל העובדה שתואר אוניברסיטאי נחשב טוב יותר ויכול יותר לעזור לי בעתיד אולי, בקבלה לעבודה, לתואר שני וכו'.
אני אשמח לכל עזרה כי אני ממש לא יודעת מה להחליט. תודה!
מ
מיטל ווארפול
בחירת מוסד לימודים
שלום, תואר אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה הינו תואר דומה מבחינת תוכנית הלימודים ולכן מכללת תל אביב יפו הינה מכללה טובה כיוון שמעניקה תואר מוכר. לא אוכל להמליץ לך על מוסד אקדמי מועדף מטעמי נטרליות. אני ממליצה לך להרשם למכללה ולא להמתין עוד שנה, כל זמן שתשמרי על ממוצע גבוה לא יהיה הבדל בינך לבין בוגרת אוניברסיטה. מעבר לכך, תנסי להשתלב בעבודה בתחום כבר מהשנה השנייה לתואר.