חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות במחשבים, או הנדסת מחשבים
חשמל ואלקטרוניקה עם התמחות במחשבים, או הנדסת מחשבים
רונית
1 תגובות
שלום! אני מתעניינת בנושאי ההנדסה והמחשבים , ויש לי כמה שאלות בנושא: 1. האם יש הבדל בין תואר בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות במחשבים, לבין תואר בהנדסת מחשבים? מבחינת הביקוש, העבודה , ותוכן הלימוד?אם כן- ההבדל גדול? במה הוא מתבטא?כמה מהם חופף? 2. כרגע נאי עובדת במשרד, בתחום טכנאות מחשבים. בכל כיוון שאמשיך ללמוד(חשמל-אלקטרוניקה-מחשבים) תהיה לי אפשרות להתמקד בעבודה בתחום. השאלה שלי היא- האם כדאי להמשיך במקום עבודה זה במשך התואר , תוך כדי לימודים? ואז להתפשר וללמוד במכללה- כי באוניברסיטה הבנתי שזה כמעט בלתי אפשרי לשלב (אני צריכה לפחות 60 שעות עבודה בחודש כדי להמשיך)? וכך בעצם אח"כ אני לא צריכה לחפש עבודה, ותוך כדי הלימודים אני גם צוברת נסיון עבודה בתחום? או שעדיף ללכת לאוניבסרסיטה נחשבת (יש לי נתוני קבלה מעולים לכל דבר שאבחר) ולהוציא תואר ש"נחשב" יותר, אבל לוותר על העבודה? 3. האם אתם מכירים מקום שאפשר ללמוד בו הנדסת מחשבים בשילוב עם עבודה? (60 שעות עשובה בשבוע-ומעלה) תודה רבה מראש!
מ
מיטל ווארפול
הנדסה ומחשבים
שלום רונית 1. קיימים הבדלים רבים בין מהנדס אלקטרוניקה וחשמל בהשוואה למהנדס מחשבים: מהנדס חשמל עוסק בחשמל כאמצעי להעברת אנרגיה. בהשוואה למהנדס אלקטרוניקה העוסק בחשמל כאמצעי להעברת אינפורמציה. לעומת זאת מהנדס מחשבים משלב שתי דיסציפלינות, מדעי המחשב והנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כלומר במסלול הנדסת מחשבים האיזון בין חומרה ותוכנה להנדסת חשמל הוא מעט שונה בהשוואה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות מחשבים. 2. כדאי לשלב עבודה ולימודים החל מהשנה השנייה אך על תקן משרת סטודנט. ידוע כי הנדסת מחשבים הם לימודים אינטנסיביים ולכן גם אם תלמדי במכללה לא יהיה פשוט לשלב את השניים אלא אם זוהי עבודה סטודנטיאלית. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אקדמי במספר מוסדות למדד השוואה בהצלחה מיטל ווארפול