היי, אני בת 25, נשואה ואמא לילדה בת שנה. בשלב זה בחיי הגעתי למסקנה כי כמעט ולא קיימת האפשרות להתקדם ולהתפרנס ולו בקצת יותר מהממוצע (כ 5-6 אלף ש"ח) ללא לימודים אקדמאיים. אי לכך החלטתי שאני רוצה תואר! אני בעלת בגרות מלאה בממוצע כ -90 (ללא הבונוסים), פסיכומטרי לא מעיזה לעשות ולכן אלמד במכללה, מתגוררת בנתניה האופצ' הן מכללת נתניה או בינתחומית בהרצליה. כבר החלטתי את הכל מסביב אך לא את העיקר, אין לי מושג מה ללמוד!! עד כה עסקתי במשרות אדמיניסטרציה. אני מעוניינת בלימודים שלאחריהם אוכל לעבוד במשרה משרדית אך עם זאת שהלימודים יוכיחו את עצמם בשכר. חשבתי על לימודי הניהול השונים אך קיימים כ"כ רבים שהתבלבלתי.. משבי אנוש נשמע לי מתאים אך ידוע כי רבים עובדים בתחום ללא תואר וכמו שציינתי, המטרה בלימודי תואר היא שאכן לבסוף ישתלם...:)) בהמון תודה מראש לתשובתך
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום איזבל, אנא פרטי האם את יותר ריאלית או הומנית? האם את מתעניינת יותר בעבודה כמנהלת חשבונות או בניהול באופן כללי. מהם התחומים הקרובים לליבך? במה את טובה? מה עשית בצבא? תוכלי להכנס לאתר לקישור "תואר ראשון" ולבחון את מסלולי הלימוד השונים" אשמח להמשיך ולייעץ
בברכה מיטל ווארפול
א
איזבל
התלבטות בבחירת לימודים-המשך
היי, ראשית תודה על המענה. אני שירותית ולדעתי, הומנית כי בטוחה שלא ריאלית... חח בשנה האחרונה ממלאת תפקידי כאמא במשרה מלאה, לא עובדת, לפני כן, עבדתי במשרות משרדיות, אדמיניסטרציה. אני סבורה שצריכה ללמוד תואר ניהול כלשהו אך יש המון והמון התמחויות, נראה שחלקם אף "מיותרים" כלומר, אפשר לעבוד בתחום גם בלעדיהם, לדוגמא משאבי אנוש, ואחרים ייתכן שלא מבוקשים וקשה יהיה לעסוק בתחום.. ובקיצור, אני זקוקה להכוונה ולהבחנה בין התארים וההתמחויות, בין תואר מבוקש לפחות , ובערך לדעת במה אוכל לעסוק בסיום הלימודים??
המון תודה על הסבלנות ומראש על המענה :))
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום , לימודי ניהול או מנהל עסקים הם לימודים הכוללים קורסים רבים במתמטיקה ולכן אם את לא ריאלית וגם לא עובדת כמנהלת אני ממליצה לך לוותר על התחום. קיימים תחומים רבים בהם ניתן לעבוד ללא תואר ראשון אך קיים קושי להמשיך ולהתקדם בתחום ולכן תדרשי להשלים לתואר ראשון לדוגמא משאבי אנוש.
שאלתך היא מאוד כללית אני ממליצה לך תחילה להתחיל ולקרוא באתר שלנו על תחומי הלימוד השונים לתואר ראשון, ורק אח"כ להמשיך ולהתייעץ
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
איזבל
בהמשך לתשובתך
היי מיטל, ניסיתי לקרוא ולעיין בתארים השונים אך האמת שכבר התבלבלתי ביניהם..חח אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לכוון אותי ולו במעט לתארים הומנים, שמכילים כמה שפחות מתמטיקה.. שוב, המון תודה והמשך יום מקסים..
ר
רפי
תשובה לשאלתך
אני מציע בחום לפנות למרכז המידע במכללה האקדמית נתניה ולקבוע פגישה עם אחד היועצים האקדמיים ,תוכלי לקבל הסברים מפורטים על תחומי הלימוד השונים וכן על ההשלכות לגבי עתיד תעסוקתי,כמובן שדבר אינו מובטח לגבי תעסוקה וכו' אך חשוב לראות תמונה רחבה יותר לגבי תחומי הלימוד האקדמיים . טל' ישיר :098607887/884. המון בהצלחה !!