שלום, שנה שעברה הפסקתי לימודים בעבודה סוציאלית בעברית. סה"כ השלמתי 3 סמסטרים מהתואר. אני מעוניינת ללמוד בן גוריון, אני מתלבטת בין מדעי ההתנהגות לתואר בפסיכולוגיה. יש לי המון כיוונים של התלבטויות ואשמח לקבל סיוע :)
אני עדיין מבולבלת לגבי לאן אני רוצה לקחת את זה ולכן אני פחות מעדיפה לחזור לעו"ס משום שזה כבר חזרה לפרקטיקום. אני מעדיפה להתמקד בלמידה בתחום שמאד מעניין אותי ואחכ להחליט אם אני מעוניינת לטפל.
*קראתי על לימודי נשים ומגדר(יש 14 נ"ז או 28 נ"ז) והייתי מאד רוצה לשלב את החטיבה הזו בתואר שלי. יש אפשרות להוסיף למדעי ההתנהגות עוד חטיבה? או שיש רק אופציה של חד חוגי? ואם אני אבחר פסיכולוגיה אז אני צריכה לשקול עוד חטיבה לפי מה שהבנתי.. קראתי על מדעי הקוגניציה וזה נשמע מעניין. אז אולי פסיכולוגיה+מגדר וקוגניציה..
*התלבטות נוספת נובעת מכך ששמעתי שיש תחרות מאד גדולה בתואר בפסיכולוגיה ושאין מה לעשות עם התואר לאחר הסיום ושלעומת זאת במדעי ההתנהגות יש אפשרות לעבוד בחברות כוח אדם. * דבר אחר שחשבתי זה שמדעי ההתנהגות משלב פסיכולוגיה אז למה ששם לא תהיה אווירה של תחרותיות.. אין סיבה שלא. *הבנתי שבשני האופציות ניתן להמשיך לתואר שני במידה ואני אבחר, אז זה טוב וגם תמיד אפשר לעשות הסבה לעו"ס אחר כך אם אני אחליט לחזור.
יש לי פסיכומטרי 684 והבגרות אני כבר לא זוכרת.. אבל גם בסדר אז אני אוכל להתקבל לשניהם מצטערת על ההתלבטות הארוכה תודה מראש, ענבר
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום ענבר, תודה שפנית אלינו, לא קיימים הבדלים רבים בתוכניות הלימודים מדעי התנהגות בהשוואה לפסיכולוגיה. כבוגרת 2 התחומים תוכלי להשתלב באותן עבודות. כדי לבחור מסלול לימודים מתאים אני ממליצה לך לחשוב על המטרה הסופית שלך ולא רק על תחומי התעניינות. כלומר רק אם את מתעניינת בטיפול כדאי ללמוד את התחומים שציינת, אם את מתעניינת בתיאוריות השונות ופחות בעבודה בתחום כדאי לשקול מסלול לימודים אחר. בנוגע לשילוב בין מגמות הכל תלוי היכן תבחרי ללמוד, כל מוסד מאפשר לימודים דו חוגיים שונים.
תוכלי לפנות לאתר לשירות אישי חינם לקבלת פרטים נוספים בברכה מיטל ווארפול