שלום שלום.... אני נושקת לגיל 30 אבל כל חיי לפניי.... בעלת תואר ראשון בקרימינולוגיה (כן, גם אני נפלתי בפח הזה).....ומעוניינת להסב את המקצוע להוראה, כל מה שקשור לחינוך ילדים כי אני מעוניינת להמשיך בין היתר בהמשך חיי לתואר שני יעוץ חינוכי.... הדילמה היא כזו.....אני לא יודעת מה העדיפות מבחינת תחום ההוראה, כלומר, האם רצוי לי ללמוד חינוך מיוחד מאחר ובתחום הזה אוכל גם ללמד בחינוך הרגיל והבנתי שהתגמול גבוה יותר או שנכון לי לבחור בהתמחות במקצוע מסוים כמו , חשבון, ספרות, לשון וכיו"ב ולהתברג בחינוך הרגיל....עלי לציין שאני מאוד רוצה לחנך ילדים ביסודי (חייב להתחיל מהגיל הצעיר השינוי...) אני לא ממש מכירה בחיי הפרטיים אנשים שלמדו חינוך...וכל אחד ממליץ על משהו אחר, יש גם כאלה שכבר טרחו לומר לי "למה לך הוראה עבודה קשה מדי , תשחוק אותך"....אבל אני באמת באמת באמת רוצה להביא משהו אחר ממני לחינוך של היום. העבודה האחרונה שלי הייתה בתור רכזת הדרכה במועדונית של ילדים ממשפחות קשות יום ושם הבנתי שאני רוצה את הפן החינוכי בחיי....את ההגדלת ראש הזאת, את הצעד הקטן שעזרתי למישהו ומבחינתי זה צעד ענק .... אני מריכה יעוץ מה כדאי לי גם מבחינת התברגות לעבודה ולמערכת החינוך וגם מבחינת התגמול הכספי....? תודה מראש ושבוע משובח לכולם :)
מ
מיטל ווארפול
הסבה ללימודי טיפול
שלום אור,
כבוגרת תואר ראשון בקרימינולוגיה תוכלי לנסות ולהתקבל ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי ותדרשי להשלמות כמו קורסי חובה ולימודי תעודת הוראה בכל התמחות שתבחרי. חשוב לציין כיועצת חינוכית לרוב אינך עוסקת בלימוד מקצועות אלא הינך נדרשת לתעודת הוראה במסגרת התקן במשרד החינוך והגמול. את מעבירה שיעורים בכישורי חיים אך לא מלמדת מקצוע. כך בבתי ספר יסודיים בעל יסודיים תוכלי לבחור התמחות לפי מה שקרוב לליבך במסגרת זו תוכלי לשלב שעות הוראה. לימודי ייעוץ חינוכי והעבודה כיועצת חינוכית מאוד שונים מלימודי חינוך והוראה גם תיאורטית וגם בשטח. אני ממליצה לך להמשיך לקרוא על התחום ולהרחיב את הידע. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול