היי, אני בת 25 כבר כמה שנים מאז שהשתחררתי שאני לא מוצאת את התחום שאני רוצה לעסוק בו.. אני לא יודעת מה כדאי לי ללמוד. בהתחלה התלבטתי בין הנדסה ביו רפואית לבין מדעי המחשב לבין עיצוב גרפי - אין קשר בין הדברים כלל, פשוט תחומים שמעניינים אותי מאוד. יש לי המון תחביבים - צילום , עיצוב גרפי , עריכת וידיאו, ועוד דברים יצירתיים כמו איפור תסרוקות וכו. מצד שני אני מאוד אוהבת את התחום המדעי \ ריאלי. אך תנאי הקבלה מקשים עלי להתקבל ודורשים ממני המון מכינות. לאחרונה חשבתי להירשם למסלול לתקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית בספיר אך החשש הוא שבעיקר מתעסקים שם בשיווק ואני לא בטוחה כמה שזה מעניין אותי השיווק מאשר המדיה הדיגיטלית. אני מאוד מבולבלת ורוצה אם יתאפשר כבר להתחיל ללמוד השנה (למרות שזה בדקה ה90)..
א
אנפה חלפון
בחירת תואר ראשון
שלום פז,
אכן זה שלב מבלבל להרבה צעירים שרוצים להתחיל את דרכם. כשאת בוחרת תחום לימודים חשוב שתיקחי בחשבון מספר פרמטרים: עניין בתחום, עיסוק בעתיד - האם זו העבודה שאת מעוניינת לעסוק בה יום יום, דרישות קבלה, המטרות אותן את מעוניינת להשיג, מה המסלול המתאים לך - האם תואר משולב, האם לימודים מקצועיים. בנוגע ללימודי תואר ראשון בתקשורת בספיר, צירפתי עבורך סקר סטודנטים שערכנו בתחומים רבים ועל כלל המוסדות. אני ממליצה לך לעיין בסקר, ייתכן ותמצאי מענה מסטודנטים ובוגרים בתחום אודות ההתלבטות שלך לגביי התואר בתקשורת ובכלל לגביי תחומים נוספים שתרצי לחקור. ככל שתדעי יותר על מסלולי הלימודים כך יהיה לך יותר קל להבין למה את הכי מתחברת. בנוסף, אנו נמצאים בעידן בו ניתן לשלב עולמות כך שתוכלי ללמוד תואר ראשן בתחום מסוים ולימודי תעודה בתחום אחר ולעסוק בשניהם.