היי, אני משוחררת כבר שנה ובמהלך השנה האחרונה אני מתלבטת המון לגבי לימודים, ומוצאת את עצמי קמה כל בוקר עם רעיון חדש...הייתי במכון ייעוץ והאמת שהוא לא כלכך עזר לי, דיברו איתי שם בכלליות מאוד ולא מיקדו אוי או נתנו לי אופציות.. אני מוצאת את עצמי לפעמים כבר ממש משתגעת מזה עד שכבר לא באלי לחשוב על זה ורק "להתעלם" . אני כן רוצה ללמוד במקו איכותי ונחשב וכמובן לקבל בסוף תואר. מאוד חשוב לי ללמוד תחום שאהיה טובה בו, שאהיה מסופקת ממנו ולא משועממת ויתאים לאופי שלי, בעבר רציתי ללמוד תחום הקישור לעיצוב אך ירדתי מזה בשל פחד מהמקצוע ואפילו קצת מהפלצנות והסברים של התחום... אני יצירתית, יותר הומנית, לא טובה בתחום המתמטיקה והחישובים, טובה עם אנשים, אוהבת את עניין ההדרכה אך לא בקטע של חינוך והוראה,חשבתי על תקשורת וניהול אך אני לא מתעניינת בצד הטלויזיה והרדייו ואני מפחדת שזה החלק הגדול של הלימודים.. סוציולוגיה מעניין אותי אך אני אדם מאוד פרקטי ואני חוששת שאין עבודה בזה בעתיד. אם תוכלי לומר לי בבקשה מה את חושבת על הדברים שכתבתי או מה מתאים לי לדעתך מאוד אשמח. תודה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים הומני
שלום יעל, תודה שפנית אלינו, מה ממוצע הבגרויות שלך? והאם יש בידיך פסיכומטרי? אני ממליצה לך לקרוא קצת על המגמות השונות במדעי החברה בניהם משאבי אנוש וייעוץ ארגוני, או טיפול באומנויות/תרפיה באומנות סוציולוגיה נשמע מעניין אך מומלץ לשלב אותו עם חוג נוסף. כדי שאוכל להמשיך ולכוון, אנא פרטי מה את אוהבת בהדרכה? ועם איזו קבוצת גיל את מעוניינת לעבוד? את יותר דינאמית או מעדיפה לעבוד במשרד? אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
י
יעל
המשך לשאלתי
תודה שענית, ממוצע הבגרות- 91 והפסיכומטרי לא גבוה במיוחד ולכן די ירדתי מנושא של אוניברסיטה כרגע. אני חושבת על לימודי תקשורת אך לא הפן של הטלויזיה והרדיו אלא יותר בכיוון של שיווק ופרסום, , כמו שאמרתי אני אדם פרקטי ובגלל זה אני לא יודעת עם כדאי לי ללכת על תחום כמו סוציולוגיה או מדעי החברה כיוון שאחרי התואר יש חשש שאין תעסוקה בזה... אין לי בעיה לעבוד במשרד אני פשוט רוצה לעסוק בתחום מעניין... האם את חושבת שמקצוע כמו תקשורת וניהול יכול להתאים? מה דעתך? ואם תוכלי לפרט לי עליו וגם מה השוני בינו לבין מנהל עסקים עם התמחות שיווק תודה