שלום, אני בת 46.תעודת הוראה+ תואר ראשון בחינוך ומנהל מבר אילן+תואר שני במדעי המדינה מבר אילן. נסיון עשיר וותק רב בהוראה במערכת החינוך. כיום, אני מעוניינת לפנות לתחום הטיפולי פרטני שמשלב גישה הוליסטית,בעיקר במסגרת עצמאית בהמשך. חשבתי על פסיכולוגיה. האם אדרש ללימודי תואר ראשון (למרות התארים הקודמים) או השלמות(חוג לאחר תואר) לפני הלימודים לתואר שני? חשבתי גם על תואר שני ב-עבודה סוציאלית קלינית או ייעוץ חינוכי.
מה הדרך הטובה ביותר עבורי לבחור את תחום הלימודים בכדי להגיע אל היעד? שפע תודות.
מ
מיטל ווארפול
הסבה ללימודי טיפול
שלום אורלי, תודה ששיתפת אותי, כדי להתקבל ללימודי עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה תואר שני יהיה עלייך להשלים תואר ראשון בתחום בעבודה סוציאלית ובפסיכולוגיה יהיה עלייך להשלים מבחן מתא"ם+קורסי חובה בפסיכולוגיה.
מכיוון שאת כבר בחצי הדרך כלומר יש לך השכלה אקדמאית רחבה אני ממליצה לך לשקול לימודי תעודה טיפוליים כגון מנתחת התנהגות מוסמכת, או הנחיית קבוצות אימון הורים וכו'.....
אשמח לתשובתך כדי שאוכל להמשיך ולכוון בברכה מיטל ווארפול
א
אורלי
המשך
בוקר טוב מיטל, תודה על המענה. ברשותך אחדד מעט. את לימודי התעודה אני מעוניינת ללמוד כתוספת לתואר בפסיכולוגיה-זו העדיפות הטובה ביותר ע"פ עבודה סוציאלית. אני מבקשת להבין אם לגבי פסיכולוגיה אצטרך ללמוד את התואר הראשון במלואו-את כל שלושת השנים או כפי שכתבת קורסי חובה כהשלמה? הסיבה שאני שואלת הוא-הזמן שלא פועל לטובתי. עם זאת,אני מעוניינת בבסיס רחב ככל האפשר מעבר ללימודי התעודה. לימודי פסיכותרפיה הוא תחום נוסף בלימודי תעודה שאני מעוניינת להשלים בהמשך ללימודי התואר. כשאת כותבת על לימודי תעודה טיפוליים-היכן?
תודה על כל עזרה נוספת בנושא ויום נעים.
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שלום אורלי, אם תבחרי במסלול ללימודי פסיכולוגיה תואר שני קליני, יהיה עלייך להשלים את כל קורסי הפסיכולוגיה כלומר מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגנטיבית, מחקר כמותי (אלא אם למדת מחקר כמותי לתואר שני במסגרת החוג למדעי החברה) ועוד.... נוסף לכך, עלייך להשלים את מבחן המתא"ם ולהציג 2 המלצות (אקדמאית ומעשית) על התנסות או תפקוד לימודי בתחום. אני ממליצה לך לפנות לאוניברסיטאות השונות ולבחון את הנושא של השלמת קורסי חובה מול גליונות הציונים שלך.
הדרך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה לא פשוטה, עלייך להציג המלצות טובות נסיון תעסוקתי בהתנדבות ובשכר לאורך זמן, וציון מתא"ם ותואר ראשון גבוהים מאוד.
לימודי תעודה טיפוליים הכוונה ללימודי תעודת מנתחת התנהגות מוסמכת באוניברסיטת תל אביב או ווינגייט, או הנחיית קבוצות במכונים השונים (אדלר, מהות ועוד....), מנחת משפחה-הדרכת הורים פרטנית ועוד.......
שווה להתעניין גם במסלול המשולב של תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית מסלול מקוצר שאורכו כשלוש שנים מתקיים באוניברסיטת חיפה ובמוסדות נוספים.....
בברכה מיטל ווארפול
א
אורלי
המשך
מיטל, תודה רבה על המידע המפורט. בהחלט נתת לי כיוון.