היי, אני חיילת, משתחררת באפריל. מתכננת להתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר 11. אבלללל אין לי מושג מה! הנתונים שלי גבוהים מאוד (פסיכו' 773, ממוצע בגרות 113) מה שרק מקשה עליי כי כל האופציות פתוחות (כן כן, צרות של עשירים) מאז ומתמיד נטיתי לתחום המדעי, הרחבתי פיזיקה וכימיה ונהניתי מזה. עם זאת, אני לא מצליחה לחשוב על עבודה בתחום שתספק אותי באמת. כל תחומי ההנדסה נשמעים לי קצת מבאסים, זה בעיקר עבודה מול מחשב... שקלתי ברצינות רפואה אבל גם כאן אני לא בטוחה שהמניעים שלי נכונים ושזה שווה את ההשקעה המטורפת. אני חושבת ללכת למכון יעוץ בגלל שכרגע אין לי אף רעיון וההרשמה הולכת וקרבה. הייתם ממליצים על מכון יעוץ? האם באמת אחוזי ההצלחה של מכונים אלה גבוהים? או שאולי אני צריכה להשקיע קודם יותר בתחקיר? (אין לי ספק שאני לא מכירה אפילו רבע מהמקצועות) בחשבון נפש?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום מירה,
כדי לבחור מסלול לימודים מתאים יהיה עלייך לבחון יכולות מול תחומי עניין. כלומר כפי שציינת אם קיים קושי לשבת מול מחשב עדיף לבחור תחום אחר יותר דינאמי. אני ממליצה לך לקרוא ולבחון את התארים השונים ואפשרויות תעסוקה הקיימים לפני שהינך מגיעה לייעוץ. תוכלי להעזר באתר, תחת הכותרת "תואר ראשון" ולקרוא על המגמות השונות.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
אחת
את אמיתית??
773 פסיכומטרי?? יש חיה כזאת? יקירתי את אפילו עדיין לא השתחררת מהצבא וכבר את בלחץ? כמו שאמרת- צרות של עשירים. הייתי מציעה לך לקחת את הזמן כדי למצוא את עצמך ולגלות מי את, ניראה לי שאת ממש זקוקה לזה וככה אולי כשכן תקבלי את ההחלטה על מקצוע מסויים, זה יהיה משהו שתיהי מסופקת מימנו. החיים זה לא מירוץ... בסוף גם ככה כולנו מתים.
מ
מירה
זה ממש לא לחץ
לפי דעתי זה הגיוני. בין השחרור לתחילת שנת הלימודים יש לי חצי שנה חופש שנראה לי די והותר. אם הייתי חושבת שלקחת עוד שנה-שנתיים של חופש זה מה שיגרום לי להבין מה אני רוצה בחיים ולהגיע להחלטה, הייתי עושה את זה. אבל אני חושבת שאם אני אחשוב על העניין לעומק, אחשוב מה מעניין אותי מול המקצועות הקיימים וכן, אעזר ביעוץ- אני אגיע להחלטה.