היי חברה, ואני בן 22 וחצי משוחרר טרי מצה"ל. אין ברשותי תעודת בגרות מלאה או בגרות בכלל though יש לי את ההשכלה הדרושה. אממ אני בסוג של משבר, ואין לי מושג למי לפנות כדי לברר כמה דברים. אז אני אתחיל בכמה שאלות ואז ארחיב בנושא: 1. מהו הגיל הממוצע של סטודנטים זכרים (זכרים משתחררים מצה"ל בגיל מאוחר יותר) המתחילים לימודים אקדמאים? 2. בחישוב מהיר אני מעריך שבערך בגיל 24 - 25 אוכל רק להתחיל לימודים אקדמאים, אתם לא חושבים שזה מאוחר מדי?, במיוחד כשאני מעוניין בקריירה בתחום שאלמד לאחר מכן?
אני ממש הרוס מעצם המחשבה שהחלטות שגויות שעשיתי לפני כמה שנים פוגעות בעתיד שלי בצורה שנראית לי כל כך קריטית, כי בעצם רק עכשיו אני מבין ומסוגל לראות את חשיבות הזמן. אז כמו שהבנתם אני בן 22 וחצי בלי תעודת בגרות ובלי בגרויות בכלל, מה שאומר שאני אצטרך: א. להשלים תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי ב. להשלים בגרויות באנגלית ומתמתיקה, פסיכומטרי ולגשת למכינה קדם אקדמאית של אחת האוניברסיטאות.
האפשרות הראשונה לא מתאימה לי כ"כ כשמתחשבים בעובדה שנשרתי מבה"ס בגלל מקצועות כמו לשון, תנ"ך, ספרות וכו'..פשוט לא יכלתי להסתדר איתם, ועד היום, אני פשוט לא מצליח להתסדר עם מקצועות כאלו - את המקצועות היותר לוגים \ טכנים \ ריאלים אני ממש אוהב (בעצם כשנשרתי מבה"ס למדתי המון דברים שעניינו אותי, מדעי המחשב, תיכנות, הפילוסופיה בסיסית , ורכשתי המון המון ידע לא מעשי, ידע מהסוג הזה שפשוט כיף לדעת, שעוזר לך להבין דברים.
והאפשרות השנייה, ובכן... חצי שנה השלמת הבגרויות במתמתיקה ואנגלית ברמה של 4 יח' במכללה באזור. חצי שנה פסיכומטרי (תקופת הזמן שחברה של אחותי אמרה שלקח שהיא למדה לפסיכומטרי [ השתלם, היא קבלה 745] ) 11 חודשים מכינה קדם אקדמאית
חישוב מהיר, ואני כבר יהיה בן 24 וחצי - 25 (טיול שאחרי הצבא ושטויות כאלו לא בא בחשבון מבחינתי, אני לא הטיפוס) . אחותי לדוגמא, השתחררה בגיל 20 והתחילה ללמוד כבר ב 22.
ההתלבטות שלי היא בעצם מה לעשות כרגע, מה שזה לא יהיה, אני צריך להתחיל כבר עכשיו... ולכן אני אשמח לדעת מה הגיל הממוצע להתחלת לימודים אקדמאים? ומה בכללי אתם חושבים על המצב שנקלעתי אליו? מה אני צריך לעשות?
תודה מראש, וסליחה אם הפלתי עליכם כל כך הרבה...אני פשוט נורא לחוץ כבר, אני.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, תודה שפנית אלינו, בהמשך לשאלותיך והמצב שתיארת הגיל הממוצע של גברים נע בין 23-26 תלוי באיזו מגמה. לפרטים נוספים בתחום תוכל תמיד להכנס לאתר של המועצה להשכלה גבוהה ולהתעניין. אני לא ממליצה לך להלחץ מהמצב אליו נקלעת, זה הזמן להסתכל קדימה ולהדביק את הפער. היום כשאתה ממוקד מטרה ורוצה קריירה ומבין שלימודים אקדמיים יכולים לקדם אותך לקראת המטרה. אני בטוחה שתצליח. קיימים מוסדות שונים שניתן להתקבל ללימודים אקדמיים ללא דרישות גבוהות גם כשאין בגרות או פסיכומטרי לדוגמא האוניברסיטה הפתוחה כשמה כן היא, ייחודה שכל אדם יכול להתקבל ללימודים ללא בחינות קבלה וללא הצגת תעודות על לימודים קודמים. מעבר לכך יש עוד הרבה תוכניות מקוצרות שבהן תוכל כבר להתחיל ולצבור נקודות זכות לתואר כבר במהלך המכינה. כדאי להסתכל על הנקודות החיוביות כלומר שעכשיו הינך יודע שאתה מעוניין ללמוד. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול