שלום רב ,שמי טל ואני מעוניין ללמוד יחב"ל ,נכנסתי מאות פעמים וקראתי על מה לומדים וזה מאוד מעניין אותי אבל ממה שאני הבנתי ללמוד רק יחב"ל זה לא כזאת בחירה טובה אז אני מחפש נושא לשלב אני לא בטוח מה שמעתי שמשפטים זה מאוד פופולרי אבל השאלה מה יש לעשות עם זה ,יש גם סוציולוגיה ויש עוד אלף ואחד דברים. דבר נוסף הוא שאני לא רוצה להכנס לפסיכומטרי אני רוצה ללמוד באוניברסיטה פתוחה ,יש לי בעיות קשב וריכוז אבל אני חושב שזה משו שכבר התגברתי עליו מאחר והתבגרתי ויצא לי להסתכל על דברים אחרת. מה דעתך ,מישו עם בעיות קשב וריכוז ולא הכי מצטייין בלימודים ימצא את עצמו בלמידה עצמית או שאין לזה שומ קשר בין השנים? אני לא מתעצל לקרוע את עצמי לפסיכומטרי אבל גם לא בא לי האכזבה הנילוות הכאב ראש ולהתקע עם זה כאשר אני יכול להתחיל ללמוד באו"פ. אשמח אם תעזרו לי בנושא ,טל.
מ
מיטל ווארפול
לימודי תואר ראשון
שלום טל, שאלותיך חשובות מאוד תודה שפנית אלינו. כדי לבחור מסלול לימודים מתאים אשמח אם תפרט את תחומי העניין שלך ואת המטרה הסופית כלומר במה תהיה מעוניין לעבוד בתום התואר. מעבר לכך האם יש בידיך אבחון פורמלי ללקויות למידה? האם קיבלת הקלות בזמן הבגרויות? אשמח לתשובתך כדי שאוכל להמשיך ולענות על שאלותיך בברכה מיטל ווארפול
ט
טל
יחב"ל
היי מיטל ,אז בעיקרון תחומי העיינין שלי הם מחשבים ,צילום ,מעורבות חברתית ,עזרה. בעיקרון בחרתי את מקצוע יחב"ל בגלל שקראתי בשנתון על הקורסים וזה מאוד עיניין אותי בלי קשר לתחומי עיניין שלי למשל עכשיו אני בחו"ל מטייל וחוזר בקרוב והטיול ממש עזר לי להבין מה אני רוצה ללמוד בגלל שהבנתי שאני מאוד אוהב לדבר באנגלית ,להכיר אנשים חדשים מכל העולם וכל הזמן להיות בתזוזוה לא כל היום להתקע במשרד. חשבתי על השילוב עם משפטים כי האמת זה קצת מעניין אותי אבל לא ניראה לי מספיק אולי בגלל שזה מבוקש אז אני חושב על זה. לגבי עיניין קשב וריכוז כן ,יש לי איבחונים והדפס מהמבחנת אבל הוא ישן נדמה לי מכיתה ט ,אצטרך לעשות אחד חדש. תודה רבה .
מ
מיטל ווארפול
לימודי תואר ראשון
שלום טל,
מסלולי הלימודים שיכולים להתאים לך הם תקשורת ויחסים בין לאומיים, הנדסאי תוכנה מדעי החברה ושילוב של מדעי הרוח ועוד... אני ממליצה לך לנסות ולהתקבל במספר מקומות במקביל לאוניברסיטה הפתוחה כיוון שהלימודים באוניברסיטה הפתוחה אינם קלים וידרשו למידה עצמית רבה. כדאי לעשות אבחון חדש ולדווח עליו למוסד האקדמי כדי שתוכל לקבל הקלות ותמיכה בלימודים -סדנאות/מרכזי למידה או חונך. נוסף לכך, כדי לבחור מסלול מתאים כדאי שתגיע ליום פתוח ותתרשם מהמגמות השונות כיוון שיש לך מס' תחומי עניין ורצוי לשלב בין עניין ליכולות.