שלום הדר, רציתי לדעת מה את חושבת לגבי המסלול של הדסה בניהול? נפתח שם מסלול ניהול בהתמחות בריאות סמסטר אביב.
רציתי לדעת אם זה בעצם ניהול רגיל כמו מנהל עסקים אבל עם התמחות מסויימת של בריאות?
במידה וזה נכון, ולא מדבר אליי בריאות, האם זה בכל מקרה לא משנה ואחרי זה אני יוכל לעשות התמחות במשהו אחר, לבד?
רציתי לדעת גם לגבי הדרישה של התואר בשוק, הרבה אומרים שתואר שני ומעלה רק חשוב ותואר ראשון בניהול זה ממש לא שווה יותר מדיי.. האם זה נכון שהמשכורות נמוכות והביקוש לא משהו?
תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
תואר ראשון בניהול
דוד שלום, אני לא יודעת להשיב ספציפית לגבי התואר שציינת בהדסה. לשם כך שווה לפנות אליהם ישירות ולבדוק מהיא ההתמחות אם קיימת כזו. אני דווקא מוצאת שאם כבר ללמוד לתואר ראשון ניהול, אז לעשות שאת עם איזה שהו מיקוד, כיוון שזה תחום באמת רחב.
ולשאלתך, אם אכן יש התמחות כזו, אם תוכל להסב אותה, לא ממש, ההשפעה יכולה להיות מכרעת וההיפך, בהתאם להצלחה שלך בקליטה למקום העבודה הראשון. בד"כ בתחילת הדרך, מקומות עבודה סטודנטיאלים והתמחות בלימודים הם שמסייעים לנתב, אח"כ מתקדמים כל פעם קצת בנתיב הזה. כך שלהתמחות עשויה להיות השפעה מכרעת, אך גם בתוכה תנועה רחבה, לדוגמא: תחום הרפואה - ציוד רפואי / רכש / שירות / תפעול / מכירות
בנוגע לתארים שווים ומשכורות נמוכות... אין נוסחת פלא, למעט יוצאי דופן, לכל המקצועות נדרשים ללמוד ולכולם דרוג שכר מותנה במקצועיות. מה שאומר שמתחילים מתואר ראשון וממשכורת נמוכה ומתקדמים בשכר בהתאם לניסיון, להתמקצעות ולפעמים גם בהתאם להשכלה, ממש לא בהכרח.
התואר בניהול קצת מטעה, בשל העובדה שעוד לפני שלמדת לעבוד, אתה לומד לנהל.. לכן בשלבים הראשונים התואר בעיקר מסייע בקבלה למקום עבודה, עם הזמן כשהניסיון תופס מקום, לתואר כבר יש גיבוי מקצועי והוא מאפשר להתקדם בתוך הארגון או מחוץ לו. (כך זה גם עם תארים אחרים)
מקווה שסייעתי, בהצלחה. במידה ויש לך שאלות נוספות אתה יכול להפנות אותן אלי ואל מיטל. שבוע פורה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
ד
דוד
בהמשך לתגובתך
הבנתי, כלומר אני צריך לבדוק ולבחון את ההתמחות של אותו תואר בכל מקרה, וזה חלק בלתי נפרד מהתואר והמשך הדרך שלי?
יש עוד תחום שאני מתלבט לגביו, מדעי המחשב, אני לא יודע אם אני יתחבר לתכנות, אני דווקא לא נרתע ממתמטיקה כל כך, ואני אוהב מאוד מחשבים ברמת טכנאות, ככה שאני לא יודע באמת אם זה ידבר אליי.
הבנתי שלתואר במדעי המחשב המעסיקים יותר נדיבים במשכורות, זה נכון? ואיך לדעתך אני יכול לבדוק אם זה תואר שאני יאהב ללמוד?
יש לי עוד שאלה שמטרידה אותי, אני משתדל לעמוד בנתוני הקבלה לתואר במקום מוכר גם אם לא אוניברסיטה לפחות מכללה טובה. אבל לצערי אני צריך להשלים יחידה במתמטיקה ל4 יחידות ואני לא יוכל להרשם ללימודים לסמסטר אביב כמעט בשום מקום עם 3 יחידות.
רציתי לדעת האם כדאי לשקול לימודים באוניברסיטה פתוחה? האם התואר אורך בערך אותו זמן? ומה אני עוד צריך לבדוק לגביהם?
תודה רבה על העזרה! זה מעולה!
ד
דוד
אני חייב עזרה בהקדם!
מצטער על הלחץ אבל ההרשמה הולכת ונסגרת בימים הקרובים, ואני חייב עזרה.
לגבי האוניברסיטה הפתוחה, הלכתי ליעוץ והבנתי שקצב ההתקדמות תלוי בי. בכל מקרה אני לא יודע מה לבחור ללימודים, מדעי המחשב או מנהל'ע.
אני עכשיו עושה פסיכומטרי שוב, ואני מנסה לשפר לציון גבוה מעל 580. אני רואה שאני לא טוב בכלל בחלק בכמותי לעומת העברית והאנגלית שלפחות עוזרים לי עם הציון. אבל זה כן משקף לי את היכולת הכללית במתמטיקה שהיא לא גבוהה. אני עומד על 104 בחלק הכמותי. שזה בערך 13-15 שאלות נכונות מתוך 25שה4-5 שאלות בסוף תמיד אצלי ניחוש....
האם זה אומר שאני צריך לוותר על מדעי המחשב בכל אופן?! זה קשור אחד לשני מאוד הבנתי לא?
להזכיר לך שאני לא יודע כלום במדעי המחשב אפילו אם אני יאהב את זה..