שלום , בן 30+ ומעוניין ללמוד לתואר ראשון במנהל עסקים . מגבלות - אין תעודת בגרות משיטוטים רבים ברחבי הרשת (פורומים , אתרי מכללות וכו') הבנתי שישנן הקלות לבני גילי וקיימת אפשרות להתקבל ללימודים במכללות שונות וכמובן באוני' הפתוחה. לאחרונה הגעתי למיקוד מסויים בלימודי מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע שנראה מעניין מאוד . התואר משלב בתוכו קורסים רבים שנוגעים במתמטיקה סטטיסטיקה מיקרו + מאקרו כלכלה ועוד. המתמטיקה מאוד מרתיעה אותי ומאידך אינני מעוניין ללמוד תחום מסויים רק כדי להשיג תואר כלשהו . כרגע הבילבול חוגג וככל שאני מתעמק יותר אני מוצא את עצמי רחוק מלהתחיל . מה עושים האם הכיוון שבחרתי מתאים עבורי ?
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון מנהל עסקים
שלום עדי, הכיוון שבחרת עבורך נראה מעט לא מתאים מהסיבה שלימודי מנהל עסקים כוללים קורסים רבים בתחומי המתמטיקה והמדעים המדוייקים והנ"ל נכון גם למנהל מערכות מידע. תראה יש להרתע ממתמטיקה ויש לא להצליח בתמתטיקה אלה 2 תחושות שונות, מדוע אתה נרתע ממתמטיקה? מה למדת בתיכון במקצועות מוגברים? מה תחומי העניין שלך? מה עשית בצבא? מדוע הינך מתעניין במנהל עסקים? באיזה תפקיד אתה עובד היום? אשמח לתשובתך כדי שאוכל להמשיך ולעזור בברכה מיטל ווארפול
ע
עדי
שלום מיטל
ותודה על המענה . אנסה להשיב על השאלות בכדי שתוכלי לקבל קצת יותר אינפורמציה רלוונטית. הרתיעה שלי ממתמטיקה נובעת לרוב מחוסר עיניין . אף פעם לא טרחתי למקד את עצמי או להשקיע את מלוא האנרגיה בניסיון להצליח במתמטיקה מהסיבה שלא מצאתי עניין בנושא , מה גם שתמיד מצאתי את עצמי "מפגר" מאחור אחרי פרק זמן מסויים כשבהתחלה לא הייתה לי בעיה להתמודד עם חומר חדש עד לשלב שזה שיעמם אותי או גלש ליותר מידי נוסחאות מבלבלות . מקצועות שיותר התחברתי אליהם תנ"ך היסטוריה ספרות ביולוגיה . תחום המחשוב מאוד מעניין אותי בכל רמה אפשרית למרות שאני מודע לכך שמדעי המחשב מורכב עוד יותר , תחומי עניין בכללי , אני פריק טכנולוגי שמסוגל לשקוע לילות בקריאת מאמרים טכניים בין אם בשפה העברית או האנגלית , בנושאים שמעניינים אותי (עם דגש על מעניינים אותי) מוסיקה בפאן הטכני כלומר בכל מה שקשור לכלים שבעזרתם "מבשלים" את התוצר המוגמר , לצבא לצערי לא גוייסתי . למה מנהל עסקים ? שאלה טובה אני מניח שההחלטה לכיוון נובעת דווקא משיקולים כלכליים לעתיד שזהו תואר שהביקוש אליו הוא גבוה יותר בשוק העבודה . כיום אני מתעסק עם תחום המכירות .לא ממש אוהב את זה כרגע ולא מהסיבה שאין לי סבלנות לאנשים אלא יותר מהסיבה שאני מרגיש שאני לא ממצה את עצמי . מקווה שהצלחתי להבהיר לך את התמונה בצורה טובה יותר . ושוב תודה על עזרתך .
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום עדי, תודה ששיתפת אותי, לפי תחומי העניין שלך נראה כי ביוטכנולוגיה, הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מחשבים ומערכות מידע או בהתמחות תכנון ובקרה בשילוב מחשב או הנדסאי סאונד וקול או תואר ראשון בתקשורת בהתמחות רדיו או טלויזיה. אני מתלבטת אם לייעץ לך התמחות במחשבים או מדעי המחשב משום שהלימודים כוללים קורסי מתמטיקה רבים ובמיוחד נוסחאות .... אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אקדמי במוסד לימודים שתבחר כדי שתוכל לבחון את תוכניות הלימודים ובאופן ספציפי את קורסי המתמטיקה בכל אחת מהמגמות. תחומים נוספים שאני ממליצה לך להתעניין אולי מחשבים והוראה? מנהל עסקים הינו תואר שנחשב כללי וכולל כלים תיאורטיים כלומר אם אתה עובד כמנהל וצריך את התואר כדי להתקדם התואר אכן יהיה מועיל ההפך פחות נכון כיוון שהכלים שתקבל בעיקר יהיו תיאורטיים.