שלום, כרגע אני לא סטודנטית אבל חושבת על ללמוד משאבי אנוש לתואר ראשון, ולי יש שאלות לגבי מה קורה אחרי הלימודים- האם השכר שווה את זה? אני רוצה לדעת מאיפה בדר"כ מתחילים? מהם תנאי הקבלה לעבודה בתחום זה? ולגבי הלימודים- לאיזה מסלול את ממליצה לפנות? אשמח לתשובות ואף לכל אינפורמציה רלוונטית. תודה רבה, מור
ה
הדר גולדשמידט
משאבי אנוש
מור שלום, לתחום משאבי אנוש ניתן היום להגיע ממספר תחומי לימוד: לימודי משאבי אנוש, סוציולוגיה ארגונית, מדעי החברה פרט, מנהל עסקים עם התמחות במשאבי אנוש. (העדיפות בהתאם לסדר שהצגתי את האפשרויות)
איך לחדור לשוק: האפשרות הטובה ביותר להמשיך במקום שהעסיק אותך בזמן הלימודים ולהתפתח בתוכו ולעבור לצוות הגיוס וכח אדם. בדרך כלל מתחילים בחברת השמה וכעבור שנה- שנתיים עוברים לחברה ועוסקים בתחום הגיוס והרווחה. אפשרות מקבילה להכנס לחברה קטנה ובינונית להתחיל כ"קולבואניק" לעסוק באדמיניסטרציה וכח אדם ומשם לנכס ולהתמקצע בגיוס ובמשאבי אנוש.
אני ממליצה לקראת סיום התואר להתחיל לעבוד בתפקיד מסייע למחלקת משאבי אנוש, בסינון קורות חיים ובכלל כרפרנטית משאבי אנוש, זה מקדם בהחלט עם סיום התואר.
השכר בהתאם למקום שבו התחלת, בחברות השמה משלמים הכי פחות, שכר מינימום + בונוסים על עמידה ביעדים, למרות השכר הנמוך הנתיב הזה מומלץ כיוון שזהו בית הספר המוצלח ביותר.. חברות פרטיות משלמות בין 5000-6500 לדרגה הראשונה, 6500-8000 דרגה מתקדמת יותר ואחריה זה תלוי במקצועיות ובהשכלה שתצברי.