שלום, ברצוני להתיעץ עימכם,אני עובדת בבנק מזה 5 שנים שבהמלכם למדתי לתואר ראשון במש"א,בסיום התואר ביקשתי לעבוד במש"א אך לא היה תקן ואז העבירו אותי לתחום בנקאי במשרה מלאה . תחום זה לא דיבר אליי,יותר נכון סביבת העבודה היתה שונה (אנשים ממורמרים,שונה מהבנק הרגיל שבו הייתי קודם לכן).עכשיו חזרתי לתפקיד הקודם מזכירות, ואני מרגישה חוסר מיצוי!,הבוסית שלי אמרה שאני צריכה להיות סבלנית,אבל היא פועלת רק לפי האינטרסים שלה, כך שאף אחד לא מבטיח לי שהיא תסדר לי עבודה בעתיד,וכל הזמן מנופפת לי שלא עברתי פילת (אבחון)ונתנה לי האפשרות לעבוד בבנק (בזמן שמלא אנשים לא עשו אפילו תואר שם).בקיצור אני חשה בלבול ומחפשת בחוץ בתחום הזה ולא הולך כי רוצים נסיון ומצד שני אני מרגישה שאם אעבוד בחב" השמה אחר"כ אצטרך לחפש לחזור לאירגון גדול כמו הבנק כדאי להתקדם.מרגישה בלבול עד כדי כך שחושבת לעשות הסבה לתחום אחר כמו חינוך או טיפול,אבל שוב עם הרבה חשש כי אנני יודעת באמת אם זה מתאים לי.האם כדאי עוד להמשיך לעבוד שם או שיש לכם הצעה אחרת עבורי? תודה על העזרה
ה
הדר גולדשמידט
התמקצעות במשאביי אנוש
רוני שלום, השאלה למעשה איזה הימור הוא המוצלח ביותר? להמתין לקידום בתחום משאבי אנוש בבנק או להתחיל לחתור מקום אחר? מה יותר חשוב התפקיד או סביבת העבודה? כרגע את מעמידה אותם על אותו ענף..
בגדול עדיף לחתור מבפנים ולא מבחוץ. יש בבנקים ובכלל בארגונים גדולים מערכת של מכרזים פנימיים, את לא צריכה להיות מנוהלת ע"י המנהלת שלך עוד בשלבים האלה, רק אח"כ היא צריכה לגבות אותך.
בכלל נישת משאבי אנוש בארגונים לא תמיד קלה לחדירה. במידה ולא תמצאי את דרכך בבנק אני מציעה לך לחשוב על חברות בינוניות / סטארט אפ ולהכנס לשם בתור מזכירה/אדמיניסטרטורית/עוזרת הנהלה... ולאט לאט לנכס במקצועיות תפקידי הגיוס וכך להכנס לתחום.