שלום . אני רוצה ללמוד ניהול משאבי אנוש,חיפשתי קצת באינטרנט מידע על הנושא ,אך בכול זאת לא הבנתי- מה זה לימוד תעודה והאם זה קודם לתואר ראשון?.(כלומר אני צריכה לעבור קודם שנה של לימוד תעודה ואז להמשיך לתואר ראשון או שזה לא מחייב, או שאני יכולה ישר להתחיל תואר ראשון שלוש שנים. אני צריכה הדרכה מה לעשות..) אני בת 19 בחורה דתייה .לכן אני אשמח אם תוכלי לכוון אותי למכללה דתית/חרדית טובה שמספקת את מה שנידרש בשוק העבודה לגבי המקצוע הזה. תודה רבה.
ה
הדר גולדשמידט
תואר במשאבי אנוש
דינה שלום, לימודי תעודה נועדו למי שמעוניין להתמקצע בתחום, השילוב הנפוץ הוא למי שכבר יש ברשותו תואר ומעוניין בהסבה או חיזוק התחום מבלי להכנס לאקדמיה טוטאלית. או כמובן למי שאינו מתקבל ללימודי תואר, ומעוניין ללמוד את התחום.
לרוב, בשטח, בוגרי לימודים מקצועיים בתחום משמשים כרפרנטים ולא יכולים להתקדם לתפקידי ביצוע בארגונים. אך כל עובד לגופו, אני באופן אישי מכירה 2 נשים שטיפסו גבוה מאוד, כל אחת בארגון אחר, ללא תואר אקדמי..
אם אין לך קושי להתקבל ללימודים גבוהים באקדמיה, אני ממליצה בחום ללמוד ישר לתואר, אין צורך לשלב בין השניים, התואר בהחלט מכסה את הנישה.
לגבי מוסדות לימוד, אני מצרפת בתחתית תגובתי לינק לרשימת מוסדות לימוד תואר במשאבי אנוש, את יכולה לבחון גם תארים נוספים שיקדמו אותך בנידון כגון: מדעי ההתנהגות, בבר אילן, מדעי החברה פרט, סוציולוגיה חברתית.