שלום הדר אני רוצה לחלוק איתך התלבטות שיש לי בנוגע ללימודים. למדתי פיזיוטרפיה לפני כתשע שנים, 95% מהקורסים אך לא סיימתי את התואר. כאמור, זה היה לפני 4 שנים. והסיבה שלא סיימתי היתה רגשית . מאז ילדתי את ילדי והמשכתי ללמוד 2 שיטות טיפול אלטרנטיביות וכיום אני מטפלת מעט באיזון אנרגטי. אך מעוניינת להרחיב את האפשרויות ומגוון הביטויים הטיפוליים שלי. ומגיעה לאיטי למסקנה שאין מה לעשות וכנראה השלמת התואר היא בלתי נמנעת על מנת להמשיך ולהתקדם מבחינה מקצועית וחושבת על כוון של תרפיה באומנות תואר שני. שאלתי היא : מה המלצתך לגבי השלמת התואר ? איזה מוסדות יכירו בקורסים שעשיתי (בכל זאת עשיתי איזה 170 נקודות במסגרת הלימודים) ואיזה תואר ראשון כדאי לי לעשות ? בתודה, רותי.
ה
הדר גולדשמידט
פיזיותרפיה
רותי שלום, האם בדקת במוסד בו למדת מה המשמעות של סיום התואר שהתחלת בו? כיוון שאת מעוניינת להרחיב את נישת הטיפול, הייתי ממליצה לך לרכוש השכלה רפואית-טיפולית, זה ייתן לך את המינוף המיירבי.
יש היום יותר ויותר בוגרי תארים מתחום החינוך והפסיכולוגיה שעושים הסבה לתחום הטיפול, וטיפול באומנויות הוא העיקרי בינהם. אני לא אומרת שזו לא דרך טובה, אך כיוון שאת מגיעה מערוץ הרבה יותר יסודי וחזק, אני ממליצה לך לבחון את האפשרות שלו.
לגבי בחירת המוסד וההכרה בנקודות לימוד, כל מוסד והתנאים שלו. נסי להתחיל, אם זה אפשרי מבחינתך, לבדוק במוסד בו למדת, גם אם תעשי שינוי קל בגזרה ותסיימי בתואר "ליד" המוסד שבו למדת אמור לקבל את מירב נקודות הזכות על מה שכבר השגת. מכללות אזוריות נוטות להתחשב בנקודות זכות מהאוניברסיטה, בעיקר אם תבחרי במכללה אזורית של אותה אוניברסיטה שבה למדת.
את יכולה להיעזר באתר, יש לנו פה שירות חינמי שפונה בשמך לאקדמיה והם חוזרים אליך עם מענה ממוקד. פני למספר מוסדות ותשווי.. :) מצ"ב לינק בתחתי תגובתי לכל המוסדות הרלוונטיים.