שלום רב אני בת 43, ללא ניסיון רב בעבודה. לפני 4 שנים השלמתי תואר ראשון בהצטיינות בחינוך וסוציולוגיה במטרה שזה יהיה בסיס ללימוד מקצועי כלשהו. מאז אני רק מתלבטת ומהססת ובעצם..ברור לי שתחושת המסוגלות שלי מתדרדרת עם הזמן. אז בעצם יש לי שתי שאלות: באילו תחומים אפשר להשתלב בגיל שלי?לא הייתי רוצה לשלם הרבה כסף על לימודים ואחר לגלות שמעוניינים בצעירים יותר. חשבתי על מזכירות רפואיות, יותר בגלל הקשר עם האנשים ולא עבודת המזכירות עצמה וגם נושא הבריאות מעניין אותי. ושאלה שניה, איך אני יכולה לחזק את הדימוי העצמי שלי ואת האמונה ביכולותי (שכולם מסביבי אומרים שהן גבוהות ורק אני לא רואה את זה...)
תודה רבה, דינה
ה
הדר גולדשמידט
מזכירות רפואית וחיזוק הדימוי העצמי
דינה שלום, מזכירות רפואית זו נישה שבהחלט מתאימה לחדירה בגילך, לרוב אני מהמסנגרים על עניין הגיל וטוענת שהגיל אינו מחסום, אך כיוון שלא צברת עד היום ניסיון תעסוקתי משמעותי לניצול אני בהחלט ממליצה להיות בתנועה, על גבול ה"לא משנה לאן" העיקר לעשות בשבילך ובשביל שיהיה ממה להתחיל.
אני בהחלט יכולה להבין את הדימוי העצמי שמתקשה להתרומם, ולא משנה כמה יאמרו לך אחרת. קשה לאורך זמן להתפנות להגשמות מסביב ולא של עצמך ברמה התעסוקתית.
לזה יש 2 פתרונות אפשריים: האחד הוא לחבור לקואצ'ר שיסייע לך בהתנעה וילווה אותך ל"תקופת ההרצה". כשאנחנו נמצאים בתהליך, קשה מאוד עד בלתי אפשרי להרים את הראש ולראות מבחוץ את המהלכים ולהתחזק. ליווי של קואצ'ר מתאים, שנמצא תמיד חצי צעד לפניך, שמכיל ומכוון יכולים להיות פתרון טוב.
השני, והטבעי הוא פשוט להתחיל. רגע לפני, לבדוק שאת מוקפת בסביבה תומכת, לזהות מי "מקצץ כנפיים" אותם לשתף ולהיעזר פחות ולצאת לדרך.. כיוון שסיימת בהצטיינות את האקדמיה, וכולם סביבך אומרים שהיכולות שלך עולות על מעשייך, אני מאמינה שעבודת מזכירות רפואית או כל תפקיד התחלתי בו תבחרי, יהיו אתגר שתוכלי לו. ההצלחה בעבודה, צבירת ניסיון והתמקצעות יתנו לך עוגן להשען עליו ולטפס ממנו הלאה, זו דרך טיפה יותר ארוכה אבל יסודית וללא עליוית :)
אני ממליצה לך לחפש מרפאה פרטית, מכל סוג, רצוי כמובן לבחור בתחום שיש לך בו עניין, ולהתחיל אפילו פעם-פעמיים בשבוע לעבוד, גם אם רק במענה טלפוני ותיאום פגישות.. השכר שולי בשלב זה.. כך תוכלי לייצר תנועה ובמקביל ללמוד ביתר מקצועיות את התחום. התנעה כזו תספק לך ניסיון תעסוקתי שתוכלי למנף בתום ההכשרה ולא פחות חשוב זהות תעסוקתית שתסייע לך משמעותית בחיזוק הדימוי העצמי.
מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה. חג שמח,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
ד
דינה
תודה רבה
כן, בהחלט נתת לי זריקת מרץ ראשונית ואני מודה לך על כך.
אני יודעת שאני מאוד סבלנית ואמפטית כלפי אנשים. אבל הייתי רוצה הכשרה מקצועית כלשהי שקשורה לבריאות. לדוגמא ראיתי קורס מדריכי סכרת במכללת הדסה. זה מייד קפץ לי מול העיניים כתחום מעניין אבל לצעריהוא כבר לא מתקיים.גם קורס ביופידבק נראה לי מעניין אבל גם הוא לא מתקיים השנה..כמובן שבמקביל מייד גם עלו החששות והפחד שמא לא אהיה מספיק טובה. האם יש לדעתך תחומים דומים לזה שלא מחייבים לימוד סיעוד או לימודים פרא רפואיים ארוכים אחרים? (התואר הראשון שלי הוא בסוציולוגיה וחינוך) . אני בהחלט עדיין חושבת על מזכירות רפואיות אבל הייתי רוצה לבדוק אפשרויות אחרות. בדקתי את נושא האימון האישי אבל לצערי לא אוכל לעמוד בעלות הכספית של העניין. נראה לי שאני צריכה, כמו שאמרת, פשוט להתחיל. סליחה על המגילה..שוב תודה,.דינה