יש לי בעיה שמעסיקה אותי לא מעט בזמן האחרון. סיימתי תואר ראשון (ולא קל בכלל ) בביולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. חיפשתי שלושה וחצי חודשים עבודה ובסוף מצאתי משהו בתחום הרפואי אבל לא ממש עם נגיעה מלאה בתחום אלא תפקיד יותר אדמניסטרטיבי. התפקיד מלכתחילה היה לחצי שנה - החלפת בחורה בחופשת לידה. אני מאד טובה עם אנשים ואני רוצה לעשות משהו שייתן לי אנרגיות. חשבתי לעשות תעודת הוראה ולהיות מורה - אך אני מניחה שזה לא משהו שאוכל לעשות כל חיי. חשבתי שלאחר שנה של לימודי הוראה (הסבת אקדמאים) ללמוד תואר שני בלקויות למידה-אבחון דידקטי. (כלומר,תואר שני בלקויות למידה ואז אוכל לעבוד כמאבחנת דידקטית). האם מבחינת המסלול שלי זה אפשרי? הבנתי שרק מי שעושה תואר זה באוני' חיפה/בר אילן או ירושליים יוכל לעבוד כמאבחן ושאר לימודים תעודה/קורסים לא מקנים לי כלום. האם יקבלו אותי לתואר כזה אף על פי שהתואר הראשון שלי הוא בביולוגיה? כמה קל למצוא עבודה בתחום לאחר הלימודים? אם יש לך עוד רעיונות ללימודים בשבילי - בהם אוכל להנות מעבודה פורה עם אנשים -אני אשמח לשמוע. עייפתי מלחפש. :) טל
ה
הדר גולדשמידט
מיצוי תחום הביולוגיה או הסבה לחינוך
טל שלום, את עושה פה מעברים חדים שאינם בהכרח נדרשים, חבל על ההשקעה הכספית. אנסה לאסוף את התכנים שהעלית ולשקף לך כאן את האפשרויות, במידה והדרך לא תתבהר, אני ממליצה לך להפגש לייעוץ מקצועי חד פעמי עם איש מקצוע.
תחום הביולוגיה יכול למנף אותך לעולם הרפואה, ציוד רפואי, תרופות. תוכלי לעבוד בהרבה עבודות דינמיות עם לקוחות/ ספקים / תערוכות / בארץ ובחו"ל מבלי שתעשי הסבה לתחום החינוך.
במידה והבנת שמה שמעניין אותך בעצם זה תחום החינוך בכלל ונושא לקויות למידה בפרט, הרי שהדרך עוד ארוכה יותר. כדי להתקבל לתואר שני את צריכה להגיע עם ניסיון של לפחות 5 שנים מתחום ההוראה / טיפול. כך שגם אם ההסבה תעבור בהצטיינות, ותבצעי אותה באוניברסיטאות הכי יוקרתיות, עדיין תצטרכי לעצור ולעסוק בחינוך מספר שנים.
לגבי המקומות האקדמיים שציינת, אני לא מכירה הגבלה אליהם, אין הרבה מקומות שמכשירים לתחום, אולי מכאן מגיעה השאלה? זהו תחום צר שלאחרונה נפתח מעט יותר והפופולריות שלו לא בהחלט תואמת את הצורך הנוכחי בשוק, אך אני מאמינה שגם זה יתאזן. לצערי אנחנו מהמדינות המובילות בעולם עם בעיות קשב וריכוז..
אין ספק שביולוגיה פה לא משתלבת בתמונה, אלא אם תשלבי את הפן הביולוגי-חינוכי ואז תוכלי לחדור לנישה ממקום אחר, לא מהיבט חינוכי והוראה.
מקווה שנתתי לך חומר למחשבה, שוב, אני ממליצה בחום לעשות את החשיבה המשותפת אזו בפלטפורמה אישית ממוקדת שתעזור לך לעשות סדר בלי אולי להתחיל מהתחלה..