אני בת 37, מרגישה מאוד מבוזבזת. הכישורים הכי טובים שלי הם בהוראה, חינוך , ייעוץ , (כל מה שקשור לילדים...)וכד'. כרגע עוסקת בתחום שונה לחלוטין, ללא חשק ואנרגיה רק למען הפרנסה .
לפי מה שאני יודעת, תחומים אלו מחיבים תואר ראשון לפחות, ואין באפשרותי להמשיך אותו (התחלתי בפתוחה אך זה מאוד מאוד ארוך במקביל למשרה מלאה) במכללות זה גוזל כמה ימים רצופים, ואין אפשרות לעבוד לצורך מימון דירה וכו', בעיקר בתקופה של היום שהמחירים מאוד יקרים....
האם את מכירה קורסי תעודה שמכשירים לתחומי ההוראה,חינוך,טיפול,ייעוץ לילדים.? אשמח לכל מידע בנושא...
תודה דפנה
ה
הדר גולדשמידט
הוראה מתקנת
דפנה שלום, כן, את יכולה ללמוד קורס בהוראה מתקנת. זו הכשרה ללימודים של אחד על אחד לאוכלוסייה עם בעיות קשב וריכוז מוכרות. תוכלי לעבוד עם ניצן ועם עמותות נוספות שיחברו אותך עם תלמידים דורשים ובשעות אחה"צ תוכלי לקבל תלמידים פרטיים. זו הכנסה יחסית גבוהה, תוכלי לשלב אותה בעשייה הנוכחית שלך ולאט להכנס אליה כולך ולהפסיק לעבוד בעבודת הנוכחית. אני ממליצה לך כן להמשיך לחתור לתואר ולתעודת הוראה כשתוכלי לפנות לזה זמן. שיהיה בהצלחה :)
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
ד
דפנה
הדר,
תודה הדר על תגובתך.
האם את יודעת היכן אפשר ללמוד ? חיפושי העלו רק תארים.....
אני בת 37, קצת בעייתי.. אני יכולה לממן את הלימודים, אך אין לי איך לממן את עצמי לפרנסתי אפילו המינימלית לתקופת הלימודים (שכירות,מיסים וכו')
התחום ממש מעניין אותי, ואני ממשיכה לחפש אפשרויות , אך לצערי אני כבר פסימית....
ה
הדר גולדשמידט
הכשרות ללקויי למידה
דפנה צהריים טובים, אכן מרבית ההכשרות הן חלק מתואר בחינוך. בניצן יש הכשרה ייחודית לתחום, לא מצויין באתר שלהם דרישות כניסה, יתכן ותוכלי להכנס להכשרה ממוקדת ולקבל תעודה חלקית?? הם הגוף הגדול בארץ שמאחד את התחום, זו תהיה התחלה טובה. אני מצרפת לך בתחתית העמוד לינק להכשרה זו בניצן.
כמו כן באוניברסיטה הפתוחה יש הכשרה ללימודי הוראה מתקנת גם כן, הם מציינים שהקורס מיועד למורים בהשתלמות, אך לא מציינים כדרישה.. יתכן ותוכלי להכנס אליו בכל זאת. שווה לבדוק.