שלום! אני תלמידת תיכון, בכיתה י"א. עוד מעט הופכת להיות בת 17. יש לי רצון רב ללמוד, אך לפני זמן גיליתי, שמסגרת בית ספרית לא מקדמת אותי בלימודים, אלא רק אוצרת, מורידה את הקצב הלימודי וגורמת לאיבוד רצון. הבעיה היא לא במורים ולא בבית ספר מסויים. אני מרגישה, שבעת שאני יושבת עם ספרי לימוד לבד בבית, רמת ההבנה ויכולת לקלות אינפורמציה שלי הן יותר גבוהות מאשר בעת שאני יושבת בכיתה. התברר, כי בית ספר אינטרני לא יכול ללכת לקרעתי ולאפשר לי ללמוד בבית ורק לעשות את הבחנים ובחינות בגרות עם שאר התלמידים, לכן אני מחפשת פתרון אחר. מאותה סיבה, החלטתי לאזוב את התיכון.
כמו שכבר הזכרתי, אני כן מעוניית ללמוד ולהתקדם בחיים, ואפילו בחרתי כמה תחומים שהייתי רוצה להתרכז בהם בעתיד. לפי הידוע לי, כל בית ספר אקסטרני, אף על פי שהוא "אקסטרני", גם דורש נוכחות בשיעורים כתנאי חובה. בנוסף לכך, זה מסלול דיי יוקרתי במצב הכספי שלנו. לכן, יש לי כמה שאלות, ואני אשמח לכל אזרה וייעוץ.
א) האם קיימת מסגרת אקסטרנית, שלא דורשת נוכחות בשיעורים אלא רק נותנת חומר ללימוד עצמאי ומאפשרות לעשות בגרויות לקבלת תעודה?
ב) קראתי על אוניברסיטה פתוחה והבנתי, שהיא מקבלת תלמידים בלי תעודת בגרות וללא 12 שנות לימוד בבית ספר. האם אני יכולה להרשם לא"פ בתקופה הקרובה והאם אוניברסיטה פתוחה היא דרך לדלג על שלב של תעודת בגרות ולעבור ישר ללימודי מקצוע יותר מצומצמים? מהם הסיכויים שלא יקבלו אותי בעתיד לעבודה אם יהיה לי תואר אך יהיו חסרים לי 12 שנות לימוד ו/או תעודת בגרות?
המקרה שלי הוא קצת חריג.. עקב נסיבות מסויימות, העברית שלי היא ברמה של עולה חדשה, למרות שנולדתי בארץ ואין לי שום זכויות של עולה. עדיין קשה לי לבטא את עצמי בעברית גבוהה ולהבין את הכל שנאמר בכיתה (תנ"ך במיוחד!).
אני מודה לך מראש ומצפה לתשובתך.
ה
הדר גולדשמידט
בדרך לתואר ראשון
שלום לך, אפתח בנושא התואר במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, תוכלי בהחלט לדלג על הבגרות וללמוד לתואר, ברגע שיהיה לך תואר, אין צורך לדבר על בגרות. כשאת רצה, אף אחד לא שואל אם למדת ללכת לפני.. את כבר רצה! ואכן נשמע שזהו הפתרון עבורך, הוא בהחלט לא מומלץ ומתאים לכל אחד, אך שוב במשקרה שלך זהו פתרון אידיאלי.
לגבי השפה והיכולות, אני ממליצה לך לעבור אבחון דידקטי ולקבל ככל הנראה הכרה בקשיי ריכוז. ההכרה תסייע לך בלימודים באוניברסיטה ובכלל תשקיט את ההקושי :)