שלום . רציתי לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין תואר חד חוגי לתואר דו חוגי ? כלומר מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?
חלק מהאנשים אומרים שעדיף תואר דו חוגי כי אתה מתמקצע במגוון נושאים רחב הרבה יותר ובעצם יש לך סוג של "2 תארים בתואר אחד", וכך אפשרויות התעסוקה שלך גדלות וככל שאתה יודע יותר נושאים אתה נחשב בשוק העבודה ליותר טוב.
מצד שני אנשים אומרים שזה שטויות, שעדיף תואר אחד מלא, ככה אתה מתמקצע אך ורק בו ואפשרויות התעסוקה בעצם יהיו אולי קצת יותר מצומצמות, אך בדרך כלל עם משכורת יותר גבוהה ויתיחסו אליך יותר בכובד ראש.
אני חייב לדעת באמת מה היתרונות ומה החסרונות של זה ושל זה ? מה עדיף לעשות? האם תואר דו-חוגי הוא בהכרח יותר קשה מתואר חד חוגי(יותר קורסים יותר מבחנים וכו'...)?
תודה רבה :)
ה
הדר גולדשמידט
תואר ראשון
שרון שלום, זהו אכן ויכוח ידוע וותיק בעולם האקדמיה וכיוון שהוא כזה לא אכנס איתך להתפלפלות שלו, אלא אנסה לחשוב איתך מה נכון לך..
במקרים בהם יודעים לאן מכוונים בצורה די ברורה, אזי שבחירה בתחום ממוקד מקדמת, אני לא שמעתי מעולם על דרגות שכר שונות למי שסיים חוג ראשי מול בוגר שלמד דו חוגי. אם יש ספק לגבי הכיוון או רצון לתהליך שישלב בתחילתו או בהמשכו מגוון של תחומים, הרי שהדו חוגי מתאים יותר.
אין ספק שבחירה במגוון דוחה את ההתמקדות, אך גם מקדמת אותו בזמן הנכון. אני לדוגמא, לא ידעתי במה אני רוצה לעסוק כשנכנסתי לאקדמיה, לכן למדתי תלת חוגי.. רק בזכות הלמידה, למדתי מה מדבר אלי והתמחתי בנישה שלי. לא יכולתי לבחור בנישה זו לפני, כי לא היה לי את הידע והמיקוד שלי בתוכו..
אשמח להשיב על שאלות נוספות כדי להקל על הבחירה במידה ולא עניתי על כל שאלותיך. במקרה כזה, אנא שתף בהתלבטות כדי שנוכל לרדת רזולוציה.