שלום, האמת אני די מבולבלת והאמת די לחוצה בזמן.,,אני בת 45 ועוסקת בחינוך בתחום הלא פורמלי מזה שנים רבות, אך גם מנוסה מאוד בחינוך בבתי ספר יסודיים כמורה מחליפה מזה כמה שנים, במסגרת עבודתי עם ילדים בעלי ליקויי למידה נוכחתי לדעת עד כמה אני מתחברת לילדים אלו ועד כמה אני יכולה לעזור להם, כעת המחשבה על התואר הנכסף לא מרפה ממני עד כי אני לא מצליחה להיות מרוכזת רוב שעות היום, אני יודעת שאני חייבת לעשות משהו ומהר בכל זאת אין אני כה צעירה...ובפני עומדות מס' דילמות, אין ברשותי תעודת בגרות ואין אני מסוגלת לעשות פסיכומטרי בציון גבוה אני פשוט גרועה בחשבון שמעתי על מכינת 30+ אך גם שם לומדים מתמטיקה,אך מצד שני אני יודעת שאני כה טובה בתחומי וזה המקצוע שאני צריכה למסד בתעודה, אני לא יודעת איפה להתחיל ובאיזה תואר לבחור בדרך המהירה ביותר לתואר בהתחשב בגילי. אודה לך אם תוכלי לעזור למצוא את מסלול הלימודים הנכון בשבילי ומה דעתך בכלל, האם בכלל כדאי ללמוד לתואר אולי בכלל לא יקבלו אותי לעבודה במשרד החינוך? אובדת עצות...ותודה רבה על עצתך.
ה
הדר גולדשמידט
חינוך פורמלי ובלתי פורמלי
ישראלה שלום, אם אני מבינה נכון, את שואפת לקבל תעודת הוראה כדי להכנס ולעבוד במשרד החינוך באופן פורמלי מלא? אם זו המטרה, אז כן יש מספר תוכניות שתוכלי להשתלב בהן שאינן דורשות פסיכומטרי אך מחייבות בגרות מלאה ועמידה במבחני כניסה. את כמובן יכולה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ללא שום תנאי כניסה. אני מכירה לא מעט אנשים שבחרו בנתיב זה ועמדו ביעדים ובזמנים שהקציבו לעצמם וסיימו את התואר בזמן של תואר באוניברסיטה רגילה, בגילאים בוגרים יש למוסד יתרון משמעותי.
תואר ראשון במרבית המקרים משמש כפתיחת דלת לציר תעסוקתי, בהרבה מקרים הוא גם נותן עוגן אישי וממצב. על פניו נשמע לי שהתואר במקרה שלך הוא תערובת של השניים, כי אם היית רוצה לגדול בעולם תוכן זה בלבד, ולעגן את מקצועיותך ללא תואר, הייתי בהחלט ממליצה לך ללכת ללמוד לימודי הוראה מתקנת, שזו נישה חזקה ונדרשת. וכיוון שאת כבר עוסקת בהוראה לא פורמית, תוכלי לפתח נישה זו פלאים.
את מעוניינת להכנס למשרד החינוך בשל העוגן הכלכלי והמסודר או כיוון שאת מעוניינת להשתלב בהוראה בבית ספר ממקום מגשים? כיוון שיש דרכים למסד עוגנים גם כפרילנסרית, באמצעות שיתופי פעולה.
במידה וסייעתי, אני שמחה שיהיה בהצלחה, במידה ופתחתי ערוץ לשאלות נוספות, את מוזמנת להעלותן כאן.