היי.. רציתי לשאול לגבי תואר בבר אילן של מדעי החברה, במסלול של פסיכולוגיה,סוציולוגיה,קרימינולוגיה. בעיקרון אלו 3 תחומים שמעניינים אותי.. אבל רציתי לשאול אם זה שהתואר כביכול לא מתמקד בתחום אחד זה יתרון או חיסרון, כשארצה למצוא עבודה, בהנחה שבעתיד ארצה לעסוק בתחום של משאבי אנוש או ייעוץ ארגוני האם נראה לך מתאים ללמוד את זה. ובנוסף אם לא אלמד את זה אז אלמד במכללה, כנראה מדעי ההתנהגות או פסיכולוגיה, אז האם עדיף ללמוד באוניברסיטה בכל מקרה על פני מכללה.. תודה רבה רבה!!!
ה
הדר גולדשמידט
מדעי החברה פרט
איריס שלום, זו שאלה מצויינת, אני סיימתי לפני הרבה שנים את התואר בבר אילן אחרי שהתקשתי בזמנו לבחור מבין השלושה. בזכות הידע שרכשתי בכל השלישיה הבנתי מה מעניין אותי יותר ומה פחות, בשבילי אני יודעת שזו היתה הדרך הנכונה, היא בזמנו פתחה בפניי הרבה מאוד דלתות להרבה תחומים בינהם ייעוץ ארגוני וכמובן משאבי אנוש.
אני לא חושבת שיש הבדל משמעותי בבחירה בין תואר בפסיכולוגיה / מדעי ההתנהגות ומדעי החברה פרט להתפתחות בעולם משאבי אנוש וייעוץ ארגוני, אם כבר אז יש יתרון לתואר הפרט.
בנוגע לאיפה, יש עדיין יוקרה לתעודה מהאוניברסיטה ולה יתרון על פני מכללות, כך שאם את יכולה להתקבל לבר אילן או למכללות, לנישות שציינת אני הייתי ממליצה על אוניברסיטת בר אילן.
היתרון שאני רואה מאפשר לך במשך שלוש שנים לבחון את שלושת הנישות ופותח לך מספר נישות, ושתיהן עונות על שני התחומים שציינת. היתרון כפי שהעלית מכיל חסרון, הוא אינו ממוקד בנישה אחת, ועשוי להשאיר אותך לא ממוקדת בסיום התואר ובחיפוש העבודה. כשאת יודעת מהו החסרון, יש לך שלוש שנים לפתור אותו.. לבחירתך.