התחלתי לפני כמה חודשים את לימודי תואר ראשון במדעי החברה(חוג משולב-פרט.,אוניברסיטת בר אילן) כרגע אני מתחרטת ומפחדת מאד שלא יהיה לי מה לעשות עם התואר הנ"ל.
התחומים שאני מאד נמשכת אליהם ורוצה לעסוק בהם הם- אבחון דידקטי,יעוץ חינוכי/תרפיה באומנות.(שאין בכך הרבה עבודה.) הייתי בטוחה שעם התואר שיהיה ברשותי אוכל לעשות השלמת קורסים מעטים ולהשתלב בתחום. אבל ממה שראיתי אין זה המצב. שאלתי היא- האם למקצועות הנ"ל אני חייבת תעודת הוראה בחינוך מיוחד? האם אני חייבת שנות ותק בהוראה? אם ניתן להשלים-האם זה הרבה קוסים- כמו לעשות תואר מחדש(כלומר עדיף לי כבר עכשיו לעזוב את לימודיי וללמוד חינוך מיוחד?)
אם אעשה תעודת הוראה במדעי החברה(מה שאני לומדת) מה זה יתן לי? האם יש בהוראת מדעי החברה עבודה וביקוש?האם אוכל ללמד מקצועות אחרים?
סליחה עם עומס השאלות,אשמח אם תוכלי לענות עליהן כי אני מאד לחוצה ואשמח לדעת לאן דרכי מועדת. תודה.
ה
הדר גולדשמידט
חינוך ומדעי החברה פרט
שלום לך, התארים שציינת להמשך הדרך אכן דורשים ניסיון של מספר שנים בתחום החינוך, אין קיצורי דרך בקורסים כאלה ואחרים..
יוצא דופן תרפיה באומנות שנלמד בכמה צורות, כקורס מקצועי תוכלי ללמוד כבר עם התואר שאת לומדת כיום, הביקוש אכן לא גבוה, אבל מאפשר מגוון עיסוקים
לגבי הוראת מדעי החברה, יש בתיכונים מורים לפסיכולוגיה וסוציולוגיה, אם זה מבוקש? לא יודעת לומר עד כמה, אבל עובדים טובים תמיד נדרשים ואם את אוהבת ללמד ויש לך גישה טובה לילדים, אז אין סיבה שלא תמצאי בזה עבודה.
אם את חותרת לתחום החינוך, אז אני ממליצה לך לבדוק מעבר בין החוגים, בשנה הראשונה לומדים בעיקר מבואות והמעבר עשוי להיות כמעט לא מורגש. חינוך מתאים יותר לכל השלישיה שציינת.. מקווה שעזרתי, בהצלחה.