שלום וברכה, סיימתי לפני חודש תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואני בוחנת אופציות לתואר שני. אני רוצה תואר טיפולי. האם מדעי ההתנהגות נחשב תואר טיפולי? חשבתי על ייעוץ חינוכי אבל אני צריכה לעשות הסבה לתעודת הוראה. מהם האופציות שעומדות לראשותי חוץ מהתואר הזה? חייבת לציין שאני צריכה תואר שני שאוכל לשלבו עם עבודה כך שהלימודים צריכים להיות בערב... אני מבולבלת מאוד ואשמח מאוד אם תוכלו לעזור.. המון תודה :) מורן
ה
הדר גולדשמידט
תחום הטיפול
מורן שלום, את שואלת שאלה פתוחה מידי, התחום הטיפולי רחב מאוד! ראי תשובתי לשרית, 2 שאלות לפנייך שחותרת גם כן לתחום הטיפול. תואר במדעי ההתנהגות אינו מקנה תעודה טיפולית, אך בהחלט נותן קרקע פוריה להתחלה. אני לרוב ממליצה לבוגרי תואר ראשון רגע לבחון את השוק ולבחור את הנישה בה הם רוצים לעסוק, ולא למהר לאקדמיה לדוגמא: באיזו נישות תרצי להשתלב?: שיקום? טיפול? תמיכה? ילדים? צעירים? מבוגרים? סוג הסיוע - בתהליך שיחות, בטיפול פיזי, בייעוץ נקודתי. תוכלי להמשיך ללימודים שונים ולעשות השלמות לשם כך, זה יכול להיות באבחון דידקטי- בחינוך לצד הייעוץ חינוכי, או עבודה סוציאלית- אלה לימודי בוקר.. נסי לחדד את שאלתך כדי שאוכל לסייע.
תודה על התגובה
היי הדר אני אמקד יותר את השאלה שלי. כנראה שאלמד תואר שני במומחיות בנושא המשפחה שנפתח במכללה למינהל- התואר יחסית חדש- במקביל כנראה גם ארשם לקורסים במכללת לוינסקי שנותנים תעודת מגשר ויועץ. לאחר מכן במה אוכל להשתלב? אני חוששת מאוד שלא יהיה לי מה לעשות עם התארים הללו. אני רוצה להשתלב בארגונים בגלל התנאים והמשכורת - במשהו טיפולי או ייעוצי. השאלה אם יש ביקוש לזה.. אני רוצה להתעסק בטיפול/ייעוץ עדיפות לילדים..ישנם ארגונים שמתעסקים בזה שהם ארגונים פרטיים? תודה רבה על הסבלנות :)
ה
הדר גולדשמידט
ייעוץ משפחתי
מורן שלום, אני לא מכירה את התואר החדש שנפתח במכללה למנהל, אך מבינה את המגמה שלך. כן יש ארגונים פרטיים העוסקים בייעוץ משפחתי. לאחרונה יש יותר ויותר משרדים וארגונים קטנים שעוסקים בתחום, אני מאמינה שעד שתסיימי את ההכשרה האקדמית יהיו לא מעט אפשרויות, אך כן, המגוון לא שופע, שווה לחתור כבר בתחילת הדרך ולנסות לחדור בכל דרך. בנוסף יש לא מעט ארגונים חברתיים שתוכלי להשתלב בהם אך הם לא יהיו מקור פרנסה כ"כ גבוה כמו שציינת. אני ממליצה בחום להתמקצע בנישה צרה בתחילת הדרך ומשם להתפתח.
בהצלחה :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745