היי נעים מאוד שרית עזרא! אני משוחררת שנה, ומחפשת כיוון ללימודים , מחפשת תחום טיפולי לא יודעת בדיוק מה בתחום הטיפולי לא יודעת מאיפה להתחיל כי חסר לי המון דברים עוד לפני חסר כמה בגרויות.. נרשמתי לפסיכומטרי אני לא יודעת אם זה הצעד הראשוני הנכון בהתחלה של כל זה... אשמח לקבל עזרה והכוונה!!!
תודה שרית
ה
הדר גולדשמידט
מאיפה להתחיל.. חתירה לתחום הטיפול
שרית שלום, זה לא ממש משנה מאיפה תתחילי, כדי להתקבל ללימודים באקדמיה תזדקקי להשלמת הבגרות ולציון פסיכומטרי, כך שממה שתבחרי להתחיל, תופס..
לגבי הנישה אליה את מכוונת, יש טווח רחב מאוד במקצועות הטיפול והוא הולך ומצטמצם עם השנים לאקדמיה. זה בהחלט מקל כשיודעים לצמצם את הכישורים לכיוון עשייה, אך גם בתוכו אני ממליצה לך לנסות להתמקד כדי שיהיה לך קל להבין מה נדרש ממך וכך גם לצלוח את המשימות השונות כגון שיפורי בגרויות, פסיכומטרי וכו..
נסי לתחום בהתחלה בחלוקה גסה ולאט תוכלי לחדד אותה יותר ויותר. לדוגמא, סוג האוכלוסיה שהיית רוצה לעבוד איתה: ילדים, מבוגרים, מוגבלים, שיקומיים וכו.. סוג הטיפול שהיית רוצה לרכוש כמטפלת: טיפול בגוף - כדוגמת ריפוי בעיסוק, גוף ונפש - קלינאות תקשורת, תרפיה - פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית, חינוך - ללקויות למידה, רפואה אלטרנטיבית ועוד עוד..
נסי לקרא על כל המקצועות השונים, תתחברי למה שמעניין אותך באמת, ותרי על מה שנשמע רק "נחמד" וכך תצמצמי את האפשרויות ותקבלי מושג ואנרגיות לחתור..
הדרי יקרה תודה רבה!!!
אני אשמח להעזר בך עוד בהמשך, בהחלט נתת לי יותר כיון,ואיך להתחיל בכלל לצמצם אופציות ולהתמקד במקצוע שאני הכי מתחברת, העניין שבגלל שיש לי חוסר בבגרות מלאה ,והרגלי למידה, אני לא באמת יודעת איך אצליח לדוגמא להתקבל לעבודה סוציאלית, או לקלינאות תקשורת...למרות שאני מאוד מתחברת אבל אני לא יודעת עם יש לי כישורים ויכולת להצליח...
ה
הדר גולדשמידט
לא לפחד מהפחד
שרית שוב שלום, פחד הוא בסך הכל מנגנון הגנה, לפעמים בצדק הוא מונע מאיתנו לעשות שטויות ולפעמים הוא מעכב שמונע מאיתנו לשנות הרגלים. כמו שאמרת, לימודים הם בסה"כ מיומנות שצריך לרכוש. כיוון שהדרך עוד ארוכה, זו הזדמנות טובה להתייחס אליה כל תחילת פעולה.. למוד לבגרויות, לפסיכומטרי הם ההתחלה, תלמדי אליהם בהצלחה, אח"כ האוניברסיטה תהיה ממש קלה.
יש מספר אפשרויות ללמוד, כמו מכללות קטנות שתומכות יותר, אוניברסיטה פתוחה שלמרות העצמאות שדורשת למידה מרובה, מאפשרת ללמוד בקצב יחידני וכמובן שיש הקלות במידה והוכרת כלקוית למידה בכל האקדמיה.
בקיצור, אל תפחדי מהפחד :) זו תהיה ההתחלה של הסרת המחסום.